Microsoft construiește o platformă de analiză în cloud pentru Boeing

Boeing și Microsoft au încheiat un acord pentru a construi o platformă cloud pentru portofoliul de instrumente de analiză a aviației comerciale Boeing. Cele două companii intenționează să lucreze împreună pentru tranziția multora dintre aplicațiile aviatice comerciale aparținând Boeing într-o singură găzduită de Microsoft Azure.

“Expertizele și resursele de date din aviație colectate de Boeing se vor cupla cu tehnologia cloud aparținând Microsoft, acest proces urmând să accelereze inovația în domenii cum ar fi întreținerea predictivă și optimizarea unui zbor, fapt ce va permite companiilor aeriene să reducă din costuri și să-și îmbunătățească eficiența operațională”, a declarat Kevin Crowley, vicepreședinte Boeing Digital Aviation.

Advertisements

Boeing și filialele sale AerData și Jeppesen vor furniza date în timp real clienților săi anunțând achiziționarea directă și prin leasing a fiecărei comenzi de avioane sau motoare, precum și instruirea echipajelor, planificarea rutelor, inventarierea, gestionarea și menținerea flotelor.

În fiecare zi, clienții utilizează aplicațiile Boeing pentru a reduce costurile angajaților cu până la 7% și economisesc sute de tone de combustibil la fiecare zbor. Aplicațiile Boeing vor furniza informații digitale de navigație la aproape 13.000 de aeronave zilnic.

Soluțiile avansate de mentenanță a avionului (utilizate în prezent pe mai mult de 3.800 de avioane ce operează în întreaga lume) permit clienților să folosească date în timp real pentru a optimiza performanța operațională, consumul de combustibil, întreținerea și performanța lanțului de aprovizionare.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share