Modelul Bombardier CS100 poate efectua zboruri fără oprire între Londra și New York

Bombardier a reușit să îmbunătățească performanțele de croazieră ale modelului CS100 cu încă 140 de mile marine. Acest lucru va permite efectuarea zborurilor spre și dinspre Londra City Airport (LCY) către destinații aflate chiar și la 2.350 de mile marine, cu o încărcătură completă de 108 pasageri.

Luând cuvântul, miercuri, la Bombardier Farnborough Pavilion, Rob Dewar, directorul programului C Series, a explicat că modificările aduse sistemului de control al zborului și software-ul oferă acum modelelor din seria C aproximativ de două ori mai multă performanță comparativ cu modelul Avro RJ85, suficient pentru a conecta orașele Londra și Moscova pe zboruri fără întrerupere. Aceaste performanțe vor permite, de asemenea, operarea de servicii comerciale directe către JFK într-o configurație de 42 de pasageri. Airbus A318 British Airways zboară cu 36 de pasageri la bord pe această rută cu o oprire în Shannon, Irlanda, pentru realimentare.

Rob Dewar a mai adăugat faptul că a proiectat acest model special pentru a opera curse din Londra pe distanțe cât mai lungi, accentuând mai ales detaliile pentru forma aripilor, unele dintre suprafețele de control al zborului și setările de tracțiune ale motorului.

Condițiile relativ dificile privind decolarea și aterizarea pe London City solicită traiectoria de aterizare la 5,5 grade, iar Bombardier trebuie să testeze și să valideze seria C pentru un grad de 8,5 puncte pentru a se califica pentru o bună funcționare acolo. Constructorul a finalizat testele de dezvoltare în Canada și a început procesul de integrare și de validare al software-ului. Planurile pentru certificare se întrevăd undeva “mai târziu în acest an” în vederea îndeplinirii angajamentelor Bombardier către clientul de lansare Swiss International Airlines, care intenționează să înceapă operațiunile către LCY din Zurich și Geneva anul viitor.

În același timp, îmbunătățirile aduse modelului CS100 vor face ca această aeronavă să deschidă conexiuni directe din Londra către statele din Orientul Mijlociu și din Turcia și spre vest către New York JFK Airport, Toronto, Montreal, Boston și Chicago. Bombardier estimează faptul că seria C ar putea acoperi ruta LCY – Dubai printr-un zbor direct cu 80 de pasageri la bord.

Conducerea aeroportului London City planifică să investească 350 milioane lire sterline în infrastructură, dorind să construiască o nouă bretea paralelă și mai multe locuri de parcare pentru a găzdui zborurile aeronavelor din Seria C. De asemenea, se intenționează extinderea terminalului de la est și la vest, pentru a permite o capacitate mai mare de pasageri. “Suntem foarte nerăbdători să obținem permisiunea de a face această investiție cât mai repede posibil. Ne aflăm deja de trei ani în acest proces de planificare și sperăm în continuare că investiția nu va fi întârziată de actualele jocuri politice”, a declarat Declan Collier, CEO London City Airport.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Microsoft construiește o platformă de analiză în cloud pentru Boeing

Articolul următor

Timpul minim pentru efectuarea check-in-ului online pentru zborurile Blue Air a fost modificat

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share