Ministrul Economiei anunță că o firmă arabă va construi un aeroport în Giurgiu

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a anunțat vineri, într-o postare pe Facebook, că în județul Giurgiu va fi construit unul dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa.

Compania care se va ocupa de construcția acestuia este din Emiratele Arabe Unite însă la acest proiect va contribui și Guvernul României. Ministrul afirmă că lucrările ar putea începe chiar în luna octombrie a acestui an.

Locația acestuia este momentan confidențială însă cel mai probabil, dacă proiectul va fi început, va fi în apropiere de București, devenind astfel al treilea aeroport al capitalei.

Aceeași sursă afirmă că noul aeroport, care ar putea fi finalizat în cinci ani, se va întinde pe o suprafață de 2500 de hectare și va fi destinat atât traficului de pasageri cât și a celui de marfă.

În continuare regăsiți întregul mesaj publicat de Ministrul Economiei:
Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu.

În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie.

Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe. Subliniez importanţa uriaşă pe care o va avea aeroportul, în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, pentru economia judeţului nostru, per ansamblu.

Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidenţial. Estimativ, investiţia ar putea fi gata în maximum 5 ani.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

O prezentare confirmă intenția Just Us Air de a avea în flotă Airbusuri A330

Articolul următor

Boeing suspendă testele noului 777X după ce o ușă s-a desprins de pe fuzelaj

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share