Ministrul Economiei anunță că o firmă arabă va construi un aeroport în Giurgiu

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a anunțat vineri, într-o postare pe Facebook, că în județul Giurgiu va fi construit unul dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa.

Compania care se va ocupa de construcția acestuia este din Emiratele Arabe Unite însă la acest proiect va contribui și Guvernul României. Ministrul afirmă că lucrările ar putea începe chiar în luna octombrie a acestui an.

Advertisements

Locația acestuia este momentan confidențială însă cel mai probabil, dacă proiectul va fi început, va fi în apropiere de București, devenind astfel al treilea aeroport al capitalei.

Aceeași sursă afirmă că noul aeroport, care ar putea fi finalizat în cinci ani, se va întinde pe o suprafață de 2500 de hectare și va fi destinat atât traficului de pasageri cât și a celui de marfă.

În continuare regăsiți întregul mesaj publicat de Ministrul Economiei:
Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu.

Citește și  DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie.

Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe. Subliniez importanţa uriaşă pe care o va avea aeroportul, în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, pentru economia judeţului nostru, per ansamblu.

Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidenţial. Estimativ, investiţia ar putea fi gata în maximum 5 ani.

Advertisements
Total
14
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
14
Share