Urmărește-ne

Boeing suspendă testele noului 777X după ce o ușă s-a desprins de pe fuzelaj

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Boeing suspendă testele noului 777X după ce o ușă s-a desprins de pe fuzelaj

Știri

Boeing suspendă testele noului 777X după ce o ușă s-a desprins de pe fuzelaj

Boeing a suspendat temporar testarea la sol a noului său avion 777X după ce o ușă a unui prototip s-ar fi desprins de pe fuzelaj în timpul unor teste.

Așa-numitele teste de „încărcarea finală” fac parte din procesul de certificare a aeronavei, proces supravegheat de inspectorii de la Administrația Federală a Aviației din America (FAA). Acestea sunt menite să supună avionul la „sarcini și stresuri, dincolo de încărcările operaționale normale”, a declarat un purtător de cuvânt al Boeing pentru AFP.

În timpul testării încărcării finale pe avionul de test static 777X, echipa a întâmpinat o problemă care a necesitat suspendarea testului”, a declara purtătorul de cuvânt.

Acesta adaugă: „condițiile de testare au fost cu mult peste orice sarcină preconizată în serviciul comercial. Evenimentul este în curs de examinare, iar echipa lucrează pentru a înțelege cauza incidentului”.

O sursă apropiată problemei care a vorbit în condiții de anonimat a declarat că o ușă de acces la zona cargo a avionului a explodat în timpul testului. Astfel de incidente sunt rare în timpul testării sarcinii finale, afirmă experți din industrie.

Noul 777X a fost inițial programat să efectueze primul său zbor de test în această vară. Această dată a fost amânată de Boeing până la începutul anului 2020 din cauza problemelor pe care le au motoarele GE9X, motoare care propulsează acest model de avion.

Purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să spună dacă acest incident va întârzia și mai mult programul de certificare al modelului. Producătorul american se așteaptă ca avioanele 777X să intre în serviciul comercial în 2021.

Citește și  Zborul Blue Air Bruxelles - Iași are întârziere din cauza unei probleme tehnice

La fel ca echipa producătorului, FAA investighează problema care a apărut în timpul testării structurale a aeronavei de test, declară agenția americană.

În timpul acestor teste, avionul este plasat sub presiuni extreme pentru a-i verifica rezistența structurală. Pentru a verifica aripile, de exemplu, acestea sunt conectate la un sistem care le permit examinatorilor să le îndoaie în sus și în jos.

În mod tradițional, aceste tip de teste împing aeronava până la punctul de distrugere estimat de producători și sunt esențiale pentru a obține certificarea de la autoritățile de reglementare.

Modelul 777X produs de Boeing poate fi un înlocuitor al avioanelor 777. 777X poate transporta între 400 și 425 de pasageri și a fost deja comandat de opt companii aeriene din Europa și Asia.

Noul model al americanilor va concura direct cu avioanele de tip A350 ale producătorului european Airbus.

Până vineri, experții din industrie au afirmat că probabil primele livrări ale modelului 777X nu vor avea loc înainte de 2021, deoarece perioada de efectuare a zborurilor de test și procesul de certificare ar trebui prelungite din cauza întârzierilor cauzate de problema motoarelor GE9X.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation

Fondator al siteului BoardingPass.ro. Pasionat de internet, marketing, călătorii, aviația comercială. A zburat cu peste 50 de companii aeriene din întreaga lume, cu majoritatea modelelor de avioane aflate în serviciul comercial și a vizitat peste 100 de aeroporturi de pe șase continente. Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Abonează-te la newsletterul nostru, acum îți putem trimite direct pe WhatsApp cele mai importante știri.

Click pentru abonare »

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Promitem că nu o să facem spam iar numărul tău de telefon nu va fi adăugat în nicio bază de date, vizibil altor abonați sau distribuit cu alte entități și parteneri.
Pentru dezabonare vă rugăm să ne trimiteți pe WhatsApp mesajul Clear to land!

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Acum te rugăm să adaugi numărul +40799889910 în lista ta de contacte cu numele BoardingPass.ro.

Pentru a finaliza abonarea este necesar să trimiți către noi, BoardingPass.ro, pe WhatsApp mesajul Clear for take-off!

Click pentru a trimite mesajul

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus