Renunță TAROM la Boeing și aduce în flotă mai multe Airbusuri?

Datele obținute de presă indică o vizită recentă a directorului general Mădălina Mezei și alți nouă angajați ai TAROM la producătorul american Boeing, cu birouri la Seattle, SUA. Ulterior, aceasta ar fi fost în vizită și la sediul Airbus din Toulouse, Franța.

B1 TV a obținut aceste informații pe surse însă compania TAROM nu a oferit detalii despre rolul acestora. Aceeleași surse B1 TV vorbesc despre o posibilă tranziție de la Boeing la Airbus, tranziție care s-ar putea traduce prin renunțarea la comanda de MAX-uri și plasarea alteia la producătorul european.

În 2018, la show-ul aviatic de la Farnborough operatorul național a plasat o comandă fermă pentru cinci avioane de tip Boeing 737 MAX 8 însă din cauza problemelor și întârzierilor cu care programul 737 MAX se confruntă de luni bune nu ar fi exclus ca TAROM să se orienteze spre alte avioane, în ciuda faptului că operatorul se așteaptă ca primele sale MAX-uri să fie livrate abia în 2023.

Competitorul direct seriei MAX de la Boeing sunt familiile A320ceo și A320neo din portofoliul Airbus iar asta ar putea explica și vizita la Toulouse a Mădălinei Mezei.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva săptămâni TAROM a publicat pe site un anunț de închiriere a unor avioane dedicate zborurilor scurt și mediu curier așadar nu ar fi exclus ca oficialii companiei să discute acum cu cei doi producători despre o altă comandă de avioane.

O altă variantă, mai puțin plauzibilă, ar fi cea în care TAROM studiază opțiunile disponibile pentru o posibilă comandă pentru avioane dedicate zborurilor lung-curier deoarece și reluarea acestora ar fi în planurile companiei.

În prezent în flota TAROM se află avioane de la trei producători, Boeing, Airbus și ATR.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
7
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Boeing suspendă testele noului 777X după ce o ușă s-a desprins de pe fuzelaj

Articolul următor

Forumul Economic Mondial plasează România pe locul 72 la infrastructura aeroportuară

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
7
Share