Renunță TAROM la Boeing și aduce în flotă mai multe Airbusuri?

Datele obținute de presă indică o vizită recentă a directorului general Mădălina Mezei și alți nouă angajați ai TAROM la producătorul american Boeing, cu birouri la Seattle, SUA. Ulterior, aceasta ar fi fost în vizită și la sediul Airbus din Toulouse, Franța.

B1 TV a obținut aceste informații pe surse însă compania TAROM nu a oferit detalii despre rolul acestora. Aceeleași surse B1 TV vorbesc despre o posibilă tranziție de la Boeing la Airbus, tranziție care s-ar putea traduce prin renunțarea la comanda de MAX-uri și plasarea alteia la producătorul european.

Advertisements

În 2018, la show-ul aviatic de la Farnborough operatorul național a plasat o comandă fermă pentru cinci avioane de tip Boeing 737 MAX 8 însă din cauza problemelor și întârzierilor cu care programul 737 MAX se confruntă de luni bune nu ar fi exclus ca TAROM să se orienteze spre alte avioane, în ciuda faptului că operatorul se așteaptă ca primele sale MAX-uri să fie livrate abia în 2023.

Competitorul direct seriei MAX de la Boeing sunt familiile A320ceo și A320neo din portofoliul Airbus iar asta ar putea explica și vizita la Toulouse a Mădălinei Mezei.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva săptămâni TAROM a publicat pe site un anunț de închiriere a unor avioane dedicate zborurilor scurt și mediu curier așadar nu ar fi exclus ca oficialii companiei să discute acum cu cei doi producători despre o altă comandă de avioane.

O altă variantă, mai puțin plauzibilă, ar fi cea în care TAROM studiază opțiunile disponibile pentru o posibilă comandă pentru avioane dedicate zborurilor lung-curier deoarece și reluarea acestora ar fi în planurile companiei.

În prezent în flota TAROM se află avioane de la trei producători, Boeing, Airbus și ATR.

Advertisements
Total
7
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
7
Share