Urmărește-ne

Modelul 737 MAX de la Boeing nu va fi recertificat până la jumătatea anului

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Modelul 737 MAX de la Boeing nu va fi recertificat până la jumătatea anului

Știri

Modelul 737 MAX de la Boeing nu va fi recertificat până la jumătatea anului

Criza cauzată de reținerea la sol a avioanelor de tip 737 MAX produse de compania americană va continua până la jumătatea anului 2020, declară Boeing.

Producătorul de avioane a informat companiile aeriene și furnizorii că nu se așteaptă să obțină aprobarea autorităților de reglementare pentru reintroducerea în serviciul comercial al avioanelor 737 MAX până în iunie sau iulie 2020.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Această estimare prelungește cu aproximativ patru luni de zile reținerea la sol și vine la doar câteva săptămâni după ce compania anunțase că se așteaptă ca recertificarea avioanelor să aibă loc în luna februarie a acestui an.

Noua estimare, care a fost raportată marți de postul american de televiziune CNBC și ulterior confirmată de Boeing, se bazează pe o serie de factori, inclusiv pe noile cerințe de pregătire a piloților în simulatoare.

Revenirea în siguranță în serviciul comercial a MAX-ului este prioritatea noastră numărul unu și suntem siguri că se va întâmpla acest lucru. Recunoaștem și regretăm dificultățile continue pe care le-a prezentat reținerea la sol a modelului 737 MAX clienților noștri, autorităților de reglementare, furnizorilor noștri și publicului zburător,” se arată în comunicatul de presă transmis de Boeing.

Cel mai bine vândut avion al companiei Boeing este reținut la sol din martie 2019 după ce două accidente fatale în care au fost implicate avioane 737 MAX au ucis 346 de persoane în doar cinci luni.

De la reținerea la sol a avioanelor 737 MAX, Boeing și Administrația Federală a Aviației (FAA) au descoperit numeroase probleme la avioanele din această familie dar și în procesul de certificare.

La începutul lunii ianuarie Boeing a suspendat temporar producția de avioane 737 MAX.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus