Urmărește-ne

Oficial: primul zbor de test a noului Boeing 777X va avea loc în 23 ianuarie

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Oficial: primul zbor de test a noului Boeing 777X va avea loc în 23 ianuarie

Știri

Oficial: primul zbor de test a noului Boeing 777X va avea loc în 23 ianuarie

Actualizare, 23 ianuarie ora 07:15: Compania Boeing a anunțat că primul zbor de test pentru noul 777X a fost amânat până vineri din cauza condițiilor meteo.


__________
După câteva luni de întârziere, producătorul american confirmă că primul zbor de test a noului model 777X va avea loc în 23 ianuarie.

După ani de proiectare și testare, e timpul să zboare. 777X va efectua primul său zbor în 23 ianuarie, sub rezerva vremii și a altor factori”, scrie Boeing pe Twitter.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Primul zbor de test a modelului 777X ar fi trebuit să aibă loc la finalul lunii aprilie 2019 însă a fost întârziat câteva luni după ce Boeing și General Electric au descoperit urme de uzură prematură la câteva componente din motoarele GE9X care vor propulsa acest avion.

De asemenea, în timpul testării la sol pentru supra-sarnici una din ușile compartimentului cargo a fost smulsă din fuzelaj însă Boeing a afirmat la acea vreme că incidentul nu va întârzia și mai mult primul zbor de test.

Boeing a primit comenzi pentru modelul 777X de la companiile aeriene All Nippon Airways, Cathay Pacific, Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Qatar Airways și Singapore Airlines.

Până acum, chiar dacă avionul nu este încă certificat, Boeing a asamblat deja pe lângă avioanele de test și primele Boeinguri 777X care vor intra în flota companiilor Lufthansa și Emirates.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus