O companie sârbă va produce avioane lângă aeroportul din Arad

Compania Aero East Europe din Serbia va construi o fabrică lângă aeroportul din Arad unde va produce avioane.

Aero East Europe își dorește să producă avioane ușoare în țara noastră și va concesiona de la Zona Liberă Curtici-Arad un teren de trei hectare.

Terenul unde viitoarea fabrică de avioane va fi construită se află în imediata apropiere a aeroportului din Arad.

Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Curtici-Arad a hotărât marți aprobarea începerii procedurii de concesionare a unui teren de trei hectare, pentru construirea, la Arad, a unei fabrici de aparate de zbor, potrivit Aradon.

Hotărârea de astăzi (5 iulie 2022, n. r.) este primul pas pentru realizarea contractului de concesiune care, potrivit calendarului stabilit de Consiliul de Administrație, se va putea semna la sfârșitul lunii august. Investiția urmează să se realizeze pe platforma de la aeroport a Zonei Libere”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Arad, conform aceleiași surse.

Am primit solicitarea de la compania interesată și am tratat-o cu prioritate. Este în interesul tuturor ca un astfel de investitor să se stabilească la Arad. Administrația locală va câștiga din taxe, universitatea va putea pregăti o specializare adecvată profilului noului investitor, aeroportul din Arad va avea o utilitate suplimentară”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Zonei Libere, potrivit Aradon.

Și să nu uităm de locurile de muncă, care vor fi mai bine plătite, pentru că și specificul fabricii este diferit față de ceea ce există acum la Arad. Practic, avem șansa ca, după 100 de ani de când la Arad erau realizate prototipurile unor aparate de zbor, această industrie să reînvie. Și suntem mândri că Zona Liberă Curtici-Arad își poate aduce contribuția la asta”, adaugă oficialul.

În ceea ce privește Aero East Europe, compania sârbă produce la o fabrică din Serbia două modele de avioane ușoare: Sila 450 și Sila 750.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
6
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
6
Share