O mie de zboruri din/spre Otopeni au avut întârzieri în ultimele șapte zile

Foto: BoardingPass

Aproape o mie de zboruri operate din și spre aeroportul Henri Coandă din Otopeni au avut întârzieri de peste 30 de minute în ultimele șapte zile.

În intervalul 30 iunie – 6 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 957 de zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, transmite CNAB.

Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotația avionului sau a echipajului, restricțiile pe rută, lipsa echipajului (piloți sau însoțitori de bord) sau a avioanelor.

De asemenea, printre cauze se mai numără și încărcarea și descărcarea obiectelor voluminoase din avioane, facilitățile de aeroport sau defecțiunile ale avioanelor.

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene pe aeroportul Henri Coandă.

Astfel, cele mai multe întârzieri le-au înregistrat zborurile companiilor Wizz Air (264 de zboruri), TAROM (162 de zboruri), Ryanair (148), și Blue Air (99 de zboruri).

În același interval de referință, 56 de zboruri au fost anulate de către companiile aeriene (30 de decolări și 26 de aterizări), dintre acestea Wizz Air a anulat 23 de zboruri, Ryanair a avut șase zboruri anulate, iar TAROM a anulat la rândul său 4 zboruri.

În perioada 30 iunie – 6 iulie 2022, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni au fost operate 2.357 de zboruri (1.189 aterizări și 1.177 decolări), informează CNAB.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share