AirConnect va opera în iulie 2022 primele zboruri comerciale

Peste 7.000 de zboruri au avut întârzieri sau au fost anulate, anul acesta, pe aeroportul Otopeni, potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București.

Astfel de situații sunt tot mai întâlnite ȋn ultimele luni, odată cu începerea sezonului vacanțelor, din cauza lipsei de personal și a problemelor cu rotația avioanelor.

Ȋn acest context, pe piața din România, se lansează o nouă companie aeriană, ce va opera curse interne și zboruri tip charter. Primul avion AirConnect ajunge, joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa.

Poate nu întâmplător, AirConnect își face apariția într-un context dificil pentru piața aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesioniști, cu experiență relevantă ȋn domeniul aviației și, cu siguranță, vom ajunge un jucător important ȋn industrie”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.

Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, mai adaugă oficialul companiei AirConnect.

Până la finalul lunii iulie, ATR-ul 72-600 AirConnect, cu o configurație de 68 de locuri, va începe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia și Bulgaria. Compania are deja semnate contracte cu turoperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, Aero Travel.

Flota companiei se va mări, ȋn august 2022, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două avioane de același tip.

Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate.

Primele orașe din România vizate sunt București, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sibiu și Baia Mare.

Fondatorii AirConnect au mizat pe avioane ATR 72-600, pentru că reprezintă cea mai eficientă soluție regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii ușoare, vitezei optimizate și motorului conceput pentru sectoare scurte.

Aceste caracteristici duc la costuri de operare mai scăzute, dar și la diminuarea emisiilor de CO2. Avioanele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus ȋn interior, presiune plăcută ȋn timpul zborului și o lățime de aproape 50 cm între cotiere.

Conducerea executivă AirConnect este formată din Dorin Ivașcu, Președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu, Director General și Florin Necula, Director Operațional.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
27
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
27
Share