Exclusiv AirConnect preia două ATR-uri 72-600 care au fost asamblate în 2014

Compania românească AiraiConnect a semnat un contract de leasing pentru primele sale două avioane de tip ATR 72-600.

Cele două ATR-uri 72-600 care vor intra în flota AirConnect vor fi înmatriculate YR-ACA și YR-ACB. Acestea vor ajunge în România în săptămânile următoare.

Înainte de a fi preluate de compania românească, cele două avioane au fost operate din august, respectiv decembrie 2014 până în martie 2020 de companiile aeriene Avianca Honduras și Avianca Express.

Avioanele au o capacitate de transport de 68 de pasageri, iar propulsia acestora este asigurată de două motoare Pratt & Whitney PW127N.

Ambele avioane au fost asamblate în a doua jumătate a anului 2014 și au operat primele zboruri de test în august, respectiv noiembrie 2014.

Cele două ATR-uri 72-600 sunt deținute de compania de leasing irlandeză Aergo Capital și în prezent se află în Statele Unite ale Americii.

AirConnect va fi al doilea operator de ATR din România alături de TAROM; detalii despre flotele companiilor aeriene românești AICI.

Compania AirConnect încă nu are certificat de operator aerian, însă este în curs de certificare și ar urma să opereze primele zboruri în luna iunie a anului 2022, potrivit oficialilor AirConnect.



⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.



Total
18
distribuiri
4 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
18
Share