Urmărește-ne

Operatorul low-cost Primera Air își va declara falimentul marți (actualizat)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Operatorul low-cost Primera Air își va declara falimentul marți (actualizat)

Știri

Operatorul low-cost Primera Air își va declara falimentul marți (actualizat)

Actualizare, 1 octombrie ora 20:20: Operatorul low-cost Primera Air a transmis un comunicat de presă prin care confirmă știrea apărută în această seară.
Totodată cu acest anunț oficial, pe siteul companiei, primeraair.com, nu se mai pot efectua rezervări.


________________
Conform unui email intern transmis către echipajele de cabină ale companiei, operatorul lowcost Primera Air urmează să-și declare falimentul în decursul zilei de marți, 2 octombrie.

Compania aeriană Primera Air a devenit oarecum cunoscută datorită rutelor transatlantice la prețuri foarte mici anunțate cam de nicăieri, urmând luni la rând să anunțe tot mai multe rute de pe aeroporturi din vestul Europei către America și Canada.

Sursă: @DarrenTNT (Twitter)

Cel mai probabil planurile de expansiune foarte agresivă într-un timp foarte scurt au stat la eșecul acestei mici companii. Flota sa numără 18 avioane, 10 Boeinguri 737 (seriile -700 și -800) și 8 aeronave Airbus A321neo. Pe lângă aceste avioane, Primera Air a mai plasat comenzi pentru 5 Airbusuri A321neo și peste 20 de aeronave Boeing 737 MAX.

Citește și  Exclusiv: Carpatair a cumpărat un Airbus A319 de la DAE Capital (foto)

Pe lângă emailul intern care a ”scăpat” pe internet în această după amiază, potrivit unui alt document oficial Manchester Airports Group, compania care deține și London Stansted Airport, reține la sol un avion Airbus A321neo (înmatriculat OY-PAF) al companiei Primera Air până la plata integrală a restanțelor. Datele de pe Flightradar24.com arată că la Stansted, una din bazele Primera Air, se află acum 3 Airbusuri A321neo (OY-PAA, OY-PAE și OY-PAF).

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus