Urmărește-ne

Patru subsidiare ale companiei low-cost Norwegian intră în faliment

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Patru subsidiare ale companiei low-cost Norwegian intră în faliment
Foto: Savvas Garozis

Știri

Patru subsidiare ale companiei low-cost Norwegian intră în faliment

Compania low-cost Norwegian a anunțat luni faptul că patru subsidiare deținute în Suedia și Danemarca vor intra în faliment.

Potrivit comunicatului de presă transmis luni, cele patru companii nu dețineau avioane ci erau doar angajator pentru 1571 de piloți și 3134 însoțitori de bord ai Norwegian.

Impactul pe care Coronavirus îl are asupra industriei aeriene nu are precedent. Am făcut tot posibilul pentru a evita luarea acestei decizii de ultimă instanță și am solicitat accesul la sprijinul guvernamental atât în Suedia, cât și în Danemarca”, a declarat Jacob Schram, CEO-ul companiei Norwegian.

Falimentul celor patru companii are la bază criza cauzată de noul coronavirus și lipsa suportului financiar consistent oferit de guvernele de la Stockholm și Copenhaga.

Citește și  Vietnam Airlines va opera spre București un zbor de repatriere cu A350

La polul opus, guvernul de la Oslo a decis să acorde suport financiar companiei Norwegian înregistrată în Norvegia prin plata salariilor către angajați.

Cei 700 de piloți și 1300 de însoțitori de bord care își desfășurau activitatea la bazele Norwegian din Norvegia, Franța și Italia nu sunt afectați de intrarea în faliment a celor patru firme deținute de compania low-cost.

În ultimii ani compania low-cost a mai avut probleme financiare cauzate și de reținerea la sol a mai multor Boeinguri 787 Dreamliner.

Aceste avioane au avut probleme cu motoarele Rolls Royce, motoare care propulsează întraga flotă de Dreamlinere deținută de Norwegian.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus