Urmărește-ne

Premierul româniei a propus achiziția unui avion care va fi destinat zborurilor efectuate de demnitari

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Premierul româniei a propus achiziția unui avion care va fi destinat zborurilor efectuate de demnitari
avion privat

Știri

Premierul româniei a propus achiziția unui avion care va fi destinat zborurilor efectuate de demnitari

Viorica Dăncilă, premier al României, a afirmat într-o discuție avută cu presa la Palatul Victoria că intenționează să discute cu miniștrii Apărării și a Transporturilor despre oportunitatea achiziționării unei aeronave pentru oficialii români.

Potrivit acesteia, discuțiile cu Daniel Leș și Lucian Șova vor avea loc în perioada următoare. Aeronava pe care intenționează să o achiziționeze ar urma să fie folosită de președintele țării, de premier și de miniștrii cabinetului său.

Prin această achiziție, conform șefului Executivului, s-ar reduce semnificativ cheltuielile cu deplasările externe efectuate de demnitarii români, în special în contextul în care numărul deplasărilor pe care aceștia vor urma să le aibă în prima jumătatea a anului 2019 vor crește semnificativ deoarece România preia Președinția Consiliului Uniunii Europene.

La finalul lunii iulie 2017 și directorul general al companiei TAROM a vorbit despre faptul că TAROM ar intenționa să închirieze o asemenea aeronavă pentru a transporta demnitarii români în deplasările acestora însă până în acest moment nu s-a mai vorbit despre acest plan. Vă reamintesc că o asemenea inițiativă a mai existat și în anul 2013, premier în acea vreme fiind Victor Ponta, însă demersul a rămas la nivel de intenție.

Studiem piaţa pentru integrarea în flotă a unei aeronave destinate unui segment special de piaţă, segmentul ultra-premium. Va fi vorba despre o aeronavă nouă, cu maximum zece locuri, customizabilă, capabilă să zboare peste Atlantic, echipată cu cele mai noi tehnologii disponibile pe piaţă”, au declarat la acea vreme oficialii TAROM.

Aeronava ar putea avea 8-10 locuri, însă poate fi remodelată. Ţintim sectorul de lux. Avionul va putea fi închiriat în zona de business, de oamenii de afaceri, dar şi de Guvern ori Preşedinţie. În plus, poate fi folosit în urgenţe medicale, deoarece cu o astfel de aeronavă pot fi transportaţi bolnavi pe targă, de exemplu, sau în cazurile de transplant”, a mai adăugat directorul general al companiei Werner Wolff.

Din informațiile pe care le am, în ultimele vizite oficiale pe care Viorica Dăncilă le-a efectuat, în regiune dar și în Turcia și Orientul Mijlociu, a zburat cu un private jet închiriat de la VistaJet.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus