Urmărește-ne

Prim-ministrul Japoniei va veni la București în a doua jumătate a lunii cu două Boeinguri 747 ”Japanese Air Force”

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Prim-ministrul Japoniei va veni la București în a doua jumătate a lunii cu două Boeinguri 747 ”Japanese Air Force”
Foto: Ed Chai

Știri

Prim-ministrul Japoniei va veni la București în a doua jumătate a lunii cu două Boeinguri 747 ”Japanese Air Force”

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunţat vineri că va efectua la sfârşitul săptămânii viitoare vizite oficiale în mai multe ţări din Europa de Sud-Est. Țările unde acesta va ajunge sunt România, Bulgaria, Serbia şi ţările baltice: Estonia, Letonia şi Lituania. Aceasta va fi prima deplasare efectuată în aceste state europene de un premier japonez în ultimul secol.

Shinzo Abe va părăsi Japonia în 12 Ianuarie la bordul unui Boeing 747-400 și se va întoarce în 17 Ianuarie. În acest moment nu știm cu exactitate data în care acesta va ajunge în București, însă vă vom ține la curent.

Japan Air Self-Defense Force deține două aeronave Boeing 747-400 numite ”Japanese Air Force One” și ”Japanese Air Force Two”. Acestea sunt configurate special pentru Japonia și pot transporta până la 140 de pasageri. Cele două aeronave sunt folosite de oameni cu rang înalt în conducerea Japoniei dar și de membrii familiei imperiale și zboară mereu împreună în cadrul vizitelor oficiale.

Japanese Air Force One (înmatriculat 20-1101) și Japanese Air Force Two (înmatriculat 20-1102) au fost livrate către japonezi în anul 1990, iar în 2019 vor fi înlocuite de două Boeinguri 777-300ER în configurație specială. Mentenanța va fi asigurată de operatorul japonez All Nippon Airways (ANA).

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus