Urmărește-ne

Primul 737 MAX Blue Air a efectuat primul zbor și urmează să fie vopsit

 1. BoardingPass.ro
 2. Știri
 3. Primul 737 MAX Blue Air a efectuat primul zbor și urmează să fie vopsit
Foto: Woodys Aeroimages

Știri

Primul 737 MAX Blue Air a efectuat primul zbor și urmează să fie vopsit

Primul Boeing 737 MAX 8 care va intra în flota Blue Air, viitor YR-MXA, a efectuat în 12 octombrie primul zbor de test, zbor care a avut o durată de două ore.

Avionul, care are număr de linie (ln) 7762 și număr de serie (msn) 43309, a decolat sâmbătă la ora locală 12:24 de la uzina Boeing din Renton (RNT), SUA, cu callsign BOE257.

După o oră și 40 de minute avionul a efectuat două treceri la joasă altitudine la aeroportul Moses Lake (MWH) și ulterior YR-MXA a zburat mai departe spre Spokane (GEG) pentru a fi vopsit.

După vopsire avionul va fi mutat cel mai probabil înapoi pe aeroportul Moses Lake (MWH) unde va fi parcat până va fi pregătit pentru livrare.

Vă reamintesc că acesta este al patrulea 737 MAX 8 care a ieșit din uzina Boeing de la Renton cu însemnele companiei românești însă va fi abia primul care va ajunge în flota Blue Air.

Citește și  TAROM scoate la vânzare 14 avioane dintre cele 29 pe care le deține

Primul Boeing 737 MAX 8 Blue Air (YR-MXA) din cele 12 comandate urmează să fie vopsit într-un livery puțin modificat față de cel care este aplicat în prezent pe avioanele din flota Blue Air.

Ilustrație: @lustublog

Celelalte trei avioane asamblate în ultimele săptămâni au fost vopsite în alb și vor fi livrate către alte companii aeriene.

Până la finalul acestui an Boeing va mai asambla cel mult două Boeinguri 737 MAX pentru Blue Air, dacă nu apar modificări în ordinea de producție.

Primele șase MAX-uri care vor fi livrate către compania românească sunt cele închiriate de la Air Lease Corporation. Pe lângă acestea, Blue Air a plasat o comandă proprie pentru încă șase Boeinguri 737 MAX și alte două opțiuni.

Codul ICAO de 24 de biți al primul Boeing 737 MAX 8 Blue Air avionului este 4A3701.

Sursă: Tyke’s Aero Blog

2 comentarii

2 comentarii

 1. Bogdan

  14 octombrie 2019 la 19:39

  Eu am folosit in trecut serviciile Blue Air dar dacă acum au in flota acest tip de aeronave nu știu câți vor mai fi cei ce vor avea curaj să folosească serviciile lor. Mai bine sa te reorietenteze către Airbus decât să ajungă la vreun faliment

  • edy

   19 octombrie 2019 la 14:52

   exact!… si eu am aceeasi problema …. am zburat foarte des cu blueair insa cred ca a venit timpul sa aleg alta companie

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus