Urmărește-ne

Primul Boeing 777X a efectuat primele teste la sol (foto/video)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Primul Boeing 777X a efectuat primele teste la sol (foto/video)
Foto: Jennifer Schuld

Știri

Primul Boeing 777X a efectuat primele teste la sol (foto/video)

Primul Boeing 777X asamblat de americani a efectuat joi după-amiază, 20 iunie, primele teste la sol. Timp de câteva zeci de minute aeronava, MSN WH001, a rulat la viteză redusă pe pista și căile de rulare ale aeroportului Paine Field din statul Washington.

În timpul acestor teste inginerii producătorului au urmărit și analizat îndeaproape performanțele avionului. Cu toate acestea, primul zbor de test al avionului va avea loc abia pe la finalul acestui an. Inițial acesta trebuia să aibă loc în luna aprilie însă a fost amânat din cauza problemelor pe care Boeing le are cu avioanele din familia 737 MAX.

La Paris Air Show oficialii companiei au declarat că primul zbor a fost amânat din nou însă de data aceasta din cauza unor probleme descoperite la motoarele GE9X care propulsează acest avion, detalii aici.

777X este cea mai nouă generație de avion din seria 777 produsă de americanii de la Boeing. Clienții de lansare a acestui model sunt Singapore Airlines, Qatar Airways, Lufthansa, Etihad, Emirates, Cathay Pacific, British Airways și ANA – All Nippon Airways.

Foto: Jennifer Schuld

Zilele trecute la aceeași uzină Boeing din Paine Field spotterii au fotografiat și primul Boeing 777-9 care va ajunge în flota Lufthansa.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus