Urmărește-ne

Proiectul prin care Blue Air intenționa să creeze o subsidiară în Cehia a fost anulat

  1. BoardingPass.ro
  2. Proiectul prin care Blue Air intenționa să creeze o subsidiară în Cehia a fost anulat

Proiectul prin care Blue Air intenționa să creeze o subsidiară în Cehia a fost anulat

În urmă cu câteva luni vă anunțam că Blue Air și organizația responsabilă de dezvoltarea a regiuni Moravia de Sud din Cehia intenționau să deschidă o subsidiară Blue Air în această țară. Această subsidiară urma să aibă bazat un Boeing 737-500 pe aeroportul din Brno și să opereze mai multe rute internaționale.

După mai multe săptămâni de liniște, conform presei locale, înțelegerea dintre regiunea cehă și Blue Air a fost finalizată, însă cu un rezultat negativ.

Bohumil Šimek, oficial ceh implicat în acest proiect, a declarat pentru Brněnská drbna că în decursul zilei de luni a transmis o informare către Blue Air cu privire la încetarea aceste colaborări.

Același oficial afirmă că ”diferența dintre legislația cehă și cea românească este mai mare (de cât au anticipat n.r.), sunt aspecte pe care partea cehă a trebuit să insiste și alte lucruri pe care partea românească a insistat de asemenea”.

Citește și  Blue Air redeschide baza la Iași în 2022; va opera 8 rute directe cu 737 MAX

Conform Brnodaily.cz, Simek mai declară că regiunea Moravia de Sud a încercat să rezolve toate problemele, în timp ce partea cealaltă (românească n.r.) a avut tot mai multe solicitări în ceea ce privește latura legală.

În urmă cu câteva zile anumite publicații din Cehia mai anunțau că oficialii cehi au declarat că Blue Air a încetat în a mai răspunde comunicărilor venite de la oficialii regiunii Moravia de Sud, iar aceștia au fost nevoiți să solicite sprijinul Ambasadei Cehiei din București pentru a intra în legătură cu compania românească.

Organizația responsabilă de dezvoltarea a regiuni Moravia de Sud din Cehia va relua discuțiile cu alte companii aeriene în ceea ce privește lansarea unor rute noi de pe aeroportul din Brno.

Citește tot articolul


Publicitate
S-ar putea să te intereseze și…
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus