Qantas va lega Europa cu Australia prin zboruri directe cu Boeing 787-9 Dreamliner

Primele zboruri directe din Australia către Europa ar putea fi operate până la începutul anului viitor, în timp ce Qantas anunță și alte rute noi pe distanțe lungi.

Qantas s-a orientat la zboruri directe între Perth și Londra operate cu un Boeing 787-9 Dreamliner. Un zbor pe această rută va dura aproximativ 18 ore.

Advertisements

Pe masa de negocieri a Qantas se află și alte rute pe distanțe lungi, cu plecare din Sydney către Chicago și din Melbourne către Dallas.

Boeing-ul 787-9 Dreamliner poate zbura pe distanțe mai lungi, deoarece acesta consumă combustibil cu mai puțin de 20% față de un Boeing 747 standard, datorită celor două motoare economice dar și a asamblării sale din materiale mai ușoare.

Modelul 787-9 Dreamliner, construit de Boeing, costă 345 milioane dolari americani. Un purtător de cuvânt al transportatorului Qantas Australia a declarat pentru Daily Mail faptul că prețul fiecărui plan a depins de specificațiile tehnice ale avionului și de câte modele au fost cumpărate în acest scop.

Citește și  Blue Air anulează rutele operate de la Milano la doar câteva săptămâni de la inaugurare

Qantas va cumpăra opt modele Boeing-ul 787-9 Dreamliner, cu scopul de a înlocui treptat flota de Boeing 747, plan ce va fi pus în aplicare în intervalul 2018 – 2019.

Alan Joyce, CEO al Qantas Australia, a spus că lucrează cu aeroporturile-țintă pentru a asigura infrastructura necesară ce trebuie să corespundă cu noile avioane.

„De exemplu, pentru ruta din Perth către Londra am avea nevoie ca operațiunile noastre internaționale și interne să fie desfășurate pe același terminal. Aici avem nevoie de înființarea birourilor de Vamă și Imigrare”, a declarat Joyce.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share