România a redevenit membră a Consiliului ICAO

România va fi reprezentanta regiunii Europei Centrale în Consiliul Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO) pentru următorii trei ani.

Delegația României, condusă de directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), Nicolae Stoica, a reușit să îndeplinească obiectivul Guvernului României și a obținut, cu sprijinul Comisiei Europene, al ECAC și al partenerilor internaționali, o poziție în Consiliul ICAO.

Alegerile pentru conducerea celei mai importante organizații dedicate siguranței aviației civile internaționale au avut loc pe 4 octombrie 2022, în cadrul Assembly 41st Session.

Acest eveniment s-a desfășurat în Montreal, Canada, oraș unde se află și sediul central al ICAO.

Consiliul Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO) este format din 36 de țări membre care reprezintă trei arii importante:

  1. State de importanță principală în transportul aerian: Australia*, Brazilia*, Canada*, China*, Franța*, Germania*, Italia*, Japonia*, Regatul Unit* și Statele Unite*;
  2. State care aduc cea mai mare contribuție la furnizarea de facilități pentru navigația aeriană civilă internațională: Argentina*, Austria, Egipt*, Islanda, India*, Mexic*, Nigeria*, Arabia Saudită*, Singapore*, Africa de Sud*, Spania* și Venezuela;
  3. State care asigură reprezentarea geografică: Bolivia, Chile, El Salvador, Guineea Ecuatorială*, Etiopia, Ghana, Jamaica, Malaezia*, Mauritania, Qatar, Republica Coreea*, România, Emiratele Arabe Unite* și Zimbabwe.
*realese

România a mai făcut parte din Consiliul Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO) în perioada 2007 – 2010.

Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO) este o agenție a Națiunilor Unite care ajută 193 de țări să coopereze împreună și să-și împartă cerul în beneficiul lor reciproc.

De când a fost înființată în 1944, sprijinul și coordonarea ICAO au ajutat țările să realizeze din punct de vedere diplomatic și tehnic o rețea unică rapidă și de încredere de mobilitate aeriană globală, care conectează familiile, culturile și companiile din întreaga lume și promovează creșterea durabilă și prosperitatea socio-economică oriunde zboară avioanele.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
1
Share