Urmărește-ne

Satele de pe insula Bora Bora nu cunosc semnificația cuvântului lux

  1. BoardingPass.ro
  2. Aventuri
  3. Satele de pe insula Bora Bora nu cunosc semnificația cuvântului lux
Foto: BoardingPass

Aventuri

Satele de pe insula Bora Bora nu cunosc semnificația cuvântului lux

Zbor destul de mult și cu ocazia asta am vizitat până acum zeci de țări și sute de orașe interesante din aproape toată lumea însă nu îmi prea place să scriu despre locurile pe care le vizitez deoarece opiniile fiecăruia dintre noi diferă, și nici nu prea am timp să scriu ca să fiu sincer.

Am hotărât să scriu totuși puțin despre Bora Bora după ce am văzut postarea de pe Instagram a Cristinei Gurez. Ea povestește despre cealaltă față a unei destinații pe care o numim paradis, față despre care prea puțină lume vorbește așadar am decis să scriu și eu puțin despre sărăcia întâlnită de mine în afara resorturilor de lux de pe faimoasa insulă Bora Bora din Polinezia Franceză.

Cristina se află acum în Maldive, celebrele insule pe care toată lumea își dorește să le viziteze, și spune că insula Huraa este săracă, murdară și că localnicii sunt indiferenți.

View this post on Instagram

Despre Maldive ni s-a creat falsa imagine că e doar frumusețe, natură bogată, plaje extra fine, apă în albastru jucăuș, lux și vile pe apă ☺ asta ne spun documentarele, ne arată Instagramul, ne spun cei impresionați care s-au bronzat pe "insulele paradisului" și mai nimeni nu iți spune și cealaltă parte a lucrurilor – sărăcia, murdăria, lenea și indiferența localnicilor🙄 excursia de astăzi pe insula locuită Huraa m-a făcut să înțeleg ce înseamnă Maldive în afara resorturilor "perfecte" și a "poveștilor din cărți"🤔🤨 . . . #maldives #indianocean #travelstory #traveling #travelblogger #cristravels #travel #newpost #maldiveislands #paradise #reality #blue #ocean #picoftheday #storyoftheday

A post shared by Cris (@cristina_gurez) on

Nu am fost în Maldive, încă, însă tind să cred că cele scrise de ea nu sunt povești ci ilustrează cu adevărat o parte din realitate. O cred pentru că în urmă cu câteva luni am fost pe insula Bora Bora din Polinezia Franceză și am rămas uimit de sărăcia care inconjoară celebrele resorturi de aici.

Încă de la aterizare ai parte de peisaje foarte frumoase iar aeroportul minuscul este cochet, curat și bine organizat iar transferul de la aeroport până pe insulă se face cu un vapor, gratuit, însă după ce ajungi în Vaitape o să te lovești din prima direct de cealaltă față a paradisului.

În Bora Bora locuiesc aproximativ zece mii de oameni în trei sate, Vaitape (cel mai mare), Nūnu’e și Fa’anui, insula are o suprafață de numai 30.55 km² și poate fi vizitată în întregime cu bicicleta în numai 30-40 de minute.

Singura șosea asfaltată aici este cea care înconjoară întreaga insulă, este o șosea îngustă fără gropi însă în cele trei sate pe deoparte și de alta a șoselei există mormane de gunoaie și locuințe în care ți-e greu să crezi că locuiește cineva. Am interacționat puțin cu oamenii de acolo, a fost mai dificil deoarece nu prea vorbesc engleză, însă în comparație cu cele spuse de Cristina cei din Bora Bora sunt deschiși și în cazul în care ai nevoie de ajutor cred că te poți baza pe ei.

Totul este foarte scump aici iar oferta este destul de limitată, motivul cred că este destul de clar: Polinezia Franceză e în mijlocul Oceanului Pacific, un loc destul de izolat. În Vaitape se regăsește un supermarket chinezesc și unul de-al lor, însă curățenia din acestea lasă de asemenea de dorit.

Din păcate nu prea am făcut fotografii, însă cred că o să mă întorc acolo și o să public mai multe materiale foro și video. Mai jos regăsiți câteva fotografii de pe insulă iar dacă ajungeți vreodată pe acolo, sau în orice altă destinație la care toată lumea visează împărtășiți cu prietenii și fața mai puțin văzută a acestor locuri incredibile.

Prin acest articol nu vreau să spun că Bora Bora e o destinație de evitat, însă vă informez că probabil nu o să savurați din plin concediul dacă nu o să alegeți să vă petreceți timpul într-un resort. Da, aeroportul nu are control de securitate și apa e așa cum o vedeți în fotografii. 🙂

Dacă aveți întrebări despre Polinezia Franceză și Bora Bora vă rog să le scrieți în comentarii, o să vă răspund cu mare drag.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
5 comentarii

5 Comments

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus