Știri
Îmi place

Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis din cauza unei drone

28 septembrie 2016
8850 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis din cauza unei drone

Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis preț de 27 de minute din cauza unei drone care zbura în zona aeroportuară. Evenimentul a avut loc în această dimineață, iar spațiul aerian a fost închis de la ora locală 08:08 până la 08:35. Zborurile au fost reluate începând cu ora 08:40 (ora locală), însă cu câteva restricții.

„Operațiunile au revenit la normal la ora 09:07,” a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului. „Compania Dubai Airports lucrează îndeaproape cu alte părți implicate pentru a minimaliza inconveniențele create. Siguranța este prioritatea noastră, iar Dubai Airports reamintește că toți operatorii de UAV [unnamed aerial vehicle] că orice activități sunt interzise dacă nu dețin autorizații emise de autorități, și de asemenea este strict interzisă operearea acestor aparate în zonele restricționate ale aeroportului, inclusiv la o distanță de minim 5 kilometri de la aeroport și zonele de aterizare.”

Aceasta nu este prima dată când aeroportul din Dubai este închis din cauza activității cu drone. În luna Iunie a acestui an, aeroportul a decis închiderea spațiului aerian timp de 69 de minute, forțând astfel 22 zboruri să aterizeze pe alte aeroporturi din zonă. Între timp, în Ianuarie 2015, o altă activitate cu drone a dus la suspendarea traficului aerian a aceluiași aeroport pentru 55 de minute.

Citește și  Rută nouă: Blue Air anunță Larnaca - Liverpool

Problemele cauzate de folosirea dronelor în zonele aeroporturilor nu s-au limitat doar la Emiratele Arabe. La jumătatea anului 2015, Autoritatea Aviației Civile din UK a avertizat deținătorii dronelor că pot primi până la 5 ani de închisoare, în cazul în care activitatea lor cu drone pune în pericol aeronavele comerciale. Anunțul a fost făcut după ce au existat 6 incidente destul de grave între luna Mai a anului 2014 și Martie 2015 pe aeroporturile din UK.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *