Urmărește-ne

Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis din cauza unei drone

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis din cauza unei drone

Știri

Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis din cauza unei drone

Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis preț de 27 de minute din cauza unei drone care zbura în zona aeroportuară. Evenimentul a avut loc în această dimineață, iar spațiul aerian a fost închis de la ora locală 08:08 până la 08:35. Zborurile au fost reluate începând cu ora 08:40 (ora locală), însă cu câteva restricții.

„Operațiunile au revenit la normal la ora 09:07,” a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului. „Compania Dubai Airports lucrează îndeaproape cu alte părți implicate pentru a minimaliza inconveniențele create. Siguranța este prioritatea noastră, iar Dubai Airports reamintește că toți operatorii de UAV [unnamed aerial vehicle] că orice activități sunt interzise dacă nu dețin autorizații emise de autorități, și de asemenea este strict interzisă operearea acestor aparate în zonele restricționate ale aeroportului, inclusiv la o distanță de minim 5 kilometri de la aeroport și zonele de aterizare.”

Aceasta nu este prima dată când aeroportul din Dubai este închis din cauza activității cu drone. În luna Iunie a acestui an, aeroportul a decis închiderea spațiului aerian timp de 69 de minute, forțând astfel 22 zboruri să aterizeze pe alte aeroporturi din zonă. Între timp, în Ianuarie 2015, o altă activitate cu drone a dus la suspendarea traficului aerian a aceluiași aeroport pentru 55 de minute.

Problemele cauzate de folosirea dronelor în zonele aeroporturilor nu s-au limitat doar la Emiratele Arabe. La jumătatea anului 2015, Autoritatea Aviației Civile din UK a avertizat deținătorii dronelor că pot primi până la 5 ani de închisoare, în cazul în care activitatea lor cu drone pune în pericol aeronavele comerciale. Anunțul a fost făcut după ce au existat 6 incidente destul de grave între luna Mai a anului 2014 și Martie 2015 pe aeroporturile din UK.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus