Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis din cauza unei drone

Spațiul aerian din jurul aeroportului internațional din Dubai (DXB) a fost închis preț de 27 de minute din cauza unei drone care zbura în zona aeroportuară. Evenimentul a avut loc în această dimineață, iar spațiul aerian a fost închis de la ora locală 08:08 până la 08:35. Zborurile au fost reluate începând cu ora 08:40 (ora locală), însă cu câteva restricții.

“Operațiunile au revenit la normal la ora 09:07,” a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului. “Compania Dubai Airports lucrează îndeaproape cu alte părți implicate pentru a minimaliza inconveniențele create. Siguranța este prioritatea noastră, iar Dubai Airports reamintește că toți operatorii de UAV [unnamed aerial vehicle] că orice activități sunt interzise dacă nu dețin autorizații emise de autorități, și de asemenea este strict interzisă operearea acestor aparate în zonele restricționate ale aeroportului, inclusiv la o distanță de minim 5 kilometri de la aeroport și zonele de aterizare.”

Aceasta nu este prima dată când aeroportul din Dubai este închis din cauza activității cu drone. În luna Iunie a acestui an, aeroportul a decis închiderea spațiului aerian timp de 69 de minute, forțând astfel 22 zboruri să aterizeze pe alte aeroporturi din zonă. Între timp, în Ianuarie 2015, o altă activitate cu drone a dus la suspendarea traficului aerian a aceluiași aeroport pentru 55 de minute.

Problemele cauzate de folosirea dronelor în zonele aeroporturilor nu s-au limitat doar la Emiratele Arabe. La jumătatea anului 2015, Autoritatea Aviației Civile din UK a avertizat deținătorii dronelor că pot primi până la 5 ani de închisoare, în cazul în care activitatea lor cu drone pune în pericol aeronavele comerciale. Anunțul a fost făcut după ce au existat 6 incidente destul de grave între luna Mai a anului 2014 și Martie 2015 pe aeroporturile din UK.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share