Star East Airline (România) își mărește flota cu încă un Airbus A320

Airbus A320 GetJet (LY-SPC), viitor Star East Airline (YR-SEC) / Foto: shamu28 (Flickr)

Compania românească Star East Airline își mărește flota cu încă un Airbus de tip A320.

Al doilea avion Airbus A320 pe care-l va recepționa Star East Airline are număr de serie 415 și a operat primul zbor în ianuarie 1993.

Advertisements

Odată intrat în flota companiei românești, avionul va fi înmatriculat YR-SEC. În prezent acesta este parcat de doi ani de zile pe aeroportul Cotswold din Marea Britanie.

În ceea ce privește istoria sa, avionul a zburat de-a lungul timpului pentru 14 companii aeriene, majoritatea lor fiind din Europa.

Ultima companie aeriană care a avut acest avion în flotă a fost GetJet Airlines (Lituania), însă aceasta l-a retras din serviciul comercial în vara anului 2019.

Propulsia acestui Airbus A320 este asigurată de două motoare IAE V2500-A1, iar capacitatea sa de transport este de 180 de locuri.

În prezent Star East Airline mai deține un singur avion, un Airbus A320 înmatriculat YR-SEA.

Anterior compania a mai operat un Boeing 737-400 (YR-SEB), însă în septembrie 2021 i-a fost anulată înmatricularea românească.

Star East Airline este o companie aeriană care a obținut certificatul de operator aerian în România în anul 2017. De-a lungul timpului compania a operat doar zboruri pentru alte companii aeriene sau zboruri charter pentru tur-operatori din Europa.

Advertisements
Total
21
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
21
Share