Star East Airline (România) își mărește flota cu încă un Airbus A320

Airbus A320 GetJet (LY-SPC), viitor Star East Airline (YR-SEC) / Foto: shamu28 (Flickr)

Compania românească Star East Airline își mărește flota cu încă un Airbus de tip A320.

Al doilea avion Airbus A320 pe care-l va recepționa Star East Airline are număr de serie 415 și a operat primul zbor în ianuarie 1993.

Odată intrat în flota companiei românești, avionul va fi înmatriculat YR-SEC. În prezent acesta este parcat de doi ani de zile pe aeroportul Cotswold din Marea Britanie.

În ceea ce privește istoria sa, avionul a zburat de-a lungul timpului pentru 14 companii aeriene, majoritatea lor fiind din Europa.

Ultima companie aeriană care a avut acest avion în flotă a fost GetJet Airlines (Lituania), însă aceasta l-a retras din serviciul comercial în vara anului 2019.

Propulsia acestui Airbus A320 este asigurată de două motoare IAE V2500-A1, iar capacitatea sa de transport este de 180 de locuri.

În prezent Star East Airline mai deține un singur avion, un Airbus A320 înmatriculat YR-SEA.

Anterior compania a mai operat un Boeing 737-400 (YR-SEB), însă în septembrie 2021 i-a fost anulată înmatricularea românească.

Star East Airline este o companie aeriană care a obținut certificatul de operator aerian în România în anul 2017. De-a lungul timpului compania a operat doar zboruri pentru alte companii aeriene sau zboruri charter pentru tur-operatori din Europa.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
21
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
21
Share