Urmărește-ne

Surpriză! Conducerea Lufthansa a aprobat achiziția completă a Brussels Airlines

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Surpriză! Conducerea Lufthansa a aprobat achiziția completă a Brussels Airlines

Știri

Surpriză! Conducerea Lufthansa a aprobat achiziția completă a Brussels Airlines

Consiliul de Administrație al Deutsche Lufthansa AG a aprobat astăzi planurile de achiziție a unui pachet majoritar de 55% din acțiunile deținute de SN Airholding, compania care administrează operatorul belgian Brussels Airlines.

Lufthansa, care deja deține 45% din Brussels Airlines încă din anul 2009, afirmă că opțiunea de a achiziționa și restul pachetului de acțiuni a fost primită pozitiv de Consiliul de Administrație, iar în urma acestei tranzacții operatorul Brussels Airlines va fi deținut în totalitate de Lufthansa.

Această achiziție, conform Reuters, a fost discutată încă de la începutul acestui an, și este o mișcare strategică care va ajuta Lufthansa să întărească poziția subsidiarei sale low-cost, Eurowings, și să devină un operator low-cost de top în Europa alături de Easyjet, Ryanair și Wizzair.

Conform aceleiași surse, cele 49 de aeronave care sunt deținute acum de Brussels Airlines vor vi alăturate celor 90 deținute deja de compania Eurowings, iar cu ceva vreme în urmă aflam că există discuții între Lufthansa și Airberlin pentru preluarea unor aeronave din flota operatorului berlinez.

Deoarece Lufthansa a împrumutat SN Airholding cu suma de 45 de milioane de euro cu câțiva ani în urmă, suma achiziției pachetului majoritar de acțiuni este de numai 2.6 milioane de euro, plus datorita neplătită de operatorul belgian. De menționat este și faptul că pachetul de 45% din acțiunile companiei SN Airholding au fost achiziționate de operatorul german în anul 2009 contra sumei de 65 de milioane de euro. Printr-un comunicat, Lufthansa declară că tranzacția va fi finalizată la începutul anului viitor.

Citește și  Air Canada Rouge va zbura și în sezonul de vară al 2020 la București

Brussels Airlines deține o poziție foarte bună pe rutele către Africa, destinații unde Lufthansa cooperează în principal cu operatori africani din Star Alliance în regim codeshare. De asemenea, Reuters afirmă că va păstra o parte din brandul Brussels Airlines, companie care va opera în continuare, sub brand propriu, zborurile lung-curier.

În acest moment, Brussels Airlines, cu bază la Bruxelles Zaventem, operează zboruri în Europa, Africa și Asia, iar în America de Nord zboară către New York și Tornto plus zboruri sezonale către Washington Dulles.

Un număr record de 7.5 milioane de pasageri au fost transportați de Brussels Airlines în anul 2015, an în care aceștia au înregistrat de asemenea un profit record, și anume 41.3 milioane de euro. Numărul pasagerilor au scăzut în luna Martie și Aprilie a acestui an, din cauza atacurilor teroriste care au avut ca țintă aeroportul Bruxelles Zaventem.

Lufthansa deține mai multe subsidiare în Europa, Eurowings, Edelweiss, Swiss, Austrian Airlines și operatorul turc SunExpress, în total, aceste companii operează nu mai puțin de 217 destinații din 107 țări.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation

Fondator al siteului BoardingPass.ro. Pasionat de internet, marketing, călătorii, aviația comercială. A zburat cu peste 50 de companii aeriene din întreaga lume, cu majoritatea modelelor de avioane aflate în serviciul comercial și a vizitat peste 100 de aeroporturi de pe șase continente. Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

2 comentarii

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus