Surse: Ministrul Transporturilor va anunța fuziunea companiilor Blue Air și TAROM

Actualizare, 2 aprilie ora 14:15: în urmă cu câteva minute compania TAROM transmite că informațiile apărute în spațiul public cu privire la fuziunea cu Blue Air sunt eronate și face următoarele precizări:
Așa cum am menționat cu fiecare ocazie, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române este şi va rămâne o companie naționala și dezminte cu vehementa fuzionarea cu Blue Air sau oricare altă companie aeriană.

Legătura dintre TAROM și Blue Air se rezumă strict la semnarea acordului bilateral interline, implementat la data de 15 Martie, privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii, dealtfel informație făcută public încă de la data semnării acordului.
_____________________________________
Potrivit informațiilor publicate de ȘtiriPeSurse.ro, care citează Financial Intelligence, companiile Blue Air și TAROM vor fuziona în curând.

Advertisements

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ar urma să anunțe oficial această tranzacție miercuri, 3 aprilie, iar începând cu sezonul de iarnă al acestui an zborurile vor fi operate sub o nouă companie.

Zvonuri despre o posibilă achiziție a companiei lowcost de către MT au mai apărut și în urmă cu câteva zile prin intermediul jurnalistului Vitalie Cojocari de la Pro TV, detalii aici.

În ultimele luni Blue Air și TAROM au semnat un contract interline și altul prin care cele două companii vor proteja pasagerii afectați de întârzieri.

În prezent compania Blue Air este deținută de Teodor Cristian Rada (90% din acțiuni) și grupul german Zeitfracht (10% din acțiuni).

De asemenea, marți Tudor Zamfir Constantinescu, fost director comercial la Blue Air, a anunțat că în funcția pe care o deținea a fost adus Carsten Schaeffer însă există și alte modificări în Consiliul de Administrație al Blue Air.

Advertisements
Total
66
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
66
Share