Urmărește-ne

Surse: TAROM va comanda la Paris Air Show 9 ATR-uri 72-600

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Surse: TAROM va comanda la Paris Air Show 9 ATR-uri 72-600

Știri

Surse: TAROM va comanda la Paris Air Show 9 ATR-uri 72-600

Actualizare, 14 iunie 2019: la solicitarea BoardingPass, TAROM comunică următoarele: „Pentru compania TAROM, a investi in dezvoltarea si modernizarea flotei a fost si este o prioritate majora si de aceea nu este un secret ca de-a lungul anilor au fost intalniri cu toti producatorii de aeronave pentru a evalua diversele oferte si a decide care formula ar fi cea mai potrivita planurilor de dezvoltare si crestere a operatorului national.

Vom fi in masura sa comentam informatiile care au aparut recent in presa in momentul in care aceste discutii/ intalniri se vor finaliza si vom reveni catre Dvs cu o pozitie oficiala.”
_____________________
TAROM și ATR ar urma să anunțe săptămâna viitoare la Paris Air Show o comandă fermă pentru 9 avioane ATR72-600.

Aceste avioane vor înlocui flota veche de 7 ATR-uri 42 și alte două ATR-uri 72 care sunt operate în prezent de TAROM. Vechile avioane se vor întoarce la producător ca parte a unui program de buy-back.

Contactați de BoardingPass, oficialii companiei ATR au refuzat să confirme sau infirme aceste informații.

ATR-urile 72-600 au o capacitate de transport de 70 de locuri într-o configurație standard în timp ce ATR-urile 42 din flota TAROM pot transporta 48 de pasageri iar ATR-urile 72 au o capacitate de transport de 68 de locuri. Vârsta medie a ATR-urilor TAROM este de 18.4 ani, cele mai vechi fiind ATR-urile 42 care au fost produse în urmă cu 20 de ani.

Noile avioane ar urma să fie livrate în intervalul august 2019 – martie 2020 iar cel mai probabil ATR îi va livra operatorului român avioane deja construite.

ATR-urile 72-600 vin cu un interior nou, scaune confortabile și spații pentru depozitarea bagajelor mai mari. De asemenea ATR a adus îmbunătățiri și cockpitului dar și în ceea ce privește greutatea aeronavei. Propulsia acestiu tip de avion este asigurată de două motoare PW 127M.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus