Surse: TAROM va comanda la Paris Air Show 9 ATR-uri 72-600

Actualizare, 14 iunie 2019: la solicitarea BoardingPass, TAROM comunică următoarele: „Pentru compania TAROM, a investi in dezvoltarea si modernizarea flotei a fost si este o prioritate majora si de aceea nu este un secret ca de-a lungul anilor au fost intalniri cu toti producatorii de aeronave pentru a evalua diversele oferte si a decide care formula ar fi cea mai potrivita planurilor de dezvoltare si crestere a operatorului national.

Vom fi in masura sa comentam informatiile care au aparut recent in presa in momentul in care aceste discutii/ intalniri se vor finaliza si vom reveni catre Dvs cu o pozitie oficiala.”
_____________________
TAROM și ATR ar urma să anunțe săptămâna viitoare la Paris Air Show o comandă fermă pentru 9 avioane ATR72-600.

Aceste avioane vor înlocui flota veche de 7 ATR-uri 42 și alte două ATR-uri 72 care sunt operate în prezent de TAROM. Vechile avioane se vor întoarce la producător ca parte a unui program de buy-back.

Contactați de BoardingPass, oficialii companiei ATR au refuzat să confirme sau infirme aceste informații.

ATR-urile 72-600 au o capacitate de transport de 70 de locuri într-o configurație standard în timp ce ATR-urile 42 din flota TAROM pot transporta 48 de pasageri iar ATR-urile 72 au o capacitate de transport de 68 de locuri. Vârsta medie a ATR-urilor TAROM este de 18.4 ani, cele mai vechi fiind ATR-urile 42 care au fost produse în urmă cu 20 de ani.

Noile avioane ar urma să fie livrate în intervalul august 2019 – martie 2020 iar cel mai probabil ATR îi va livra operatorului român avioane deja construite.

ATR-urile 72-600 vin cu un interior nou, scaune confortabile și spații pentru depozitarea bagajelor mai mari. De asemenea ATR a adus îmbunătățiri și cockpitului dar și în ceea ce privește greutatea aeronavei. Propulsia acestiu tip de avion este asigurată de două motoare PW 127M.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
77
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
77
Share