TAROM are un nou director general și consiliu de administrație

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a convocat miercuri seara Adunarea Generală a Acționarilor de la TAROM pentru a numi un consiliu de administrație provizoriu și noul director general.

Conform informațiilor publicate de Libertatea, Wolff Werner-Wilhelm, fostul director general al companiei TAROM a fost demis din funcție cu 24 de ore înainte ca mandatul acestuia să expire. Wolff Werner-Wilhelm s-a alăturat companiei în 20 noiembrie 2017 însă miercuri seara a fost înlocuit cu Florin Susanu, director de zbor în cadrul companiei. Susanu a mai deținut această funcție în cadrul TAROM chiar înainte ca Wolff Werner-Wilhelm să se alăture companiei.

Advertisements

După întâlnirea care a avut loc miercuri seara în jurul orei 21, AGA a decis ca noul consiliu de administrație al TAROM este format din Mircea Tudosie, director la Poșta Română, Sorin Paul Stoicescu, Petre Neacșa, secretar general în cadrul Ministerului Transporturilor, George Rotaru, director al Aeroclubului Român, Gabriela Mocanu, consiliera ministrului transporturilor Răzvan Cuc și Luminița Ivan, funcționar din Ministerul Transporturilor.

Vom avea oameni în Consiliul de Administrație, oameni cu greutate din aviație: domnul Sorin Stoicescu, domnul George Rotaru, directorul de la Aeroclubul României. Oameni care vor să salveze TAROM, pentru că este foarte important ce vreau să vă spun în acest moment: din păcate, TAROM – eu am spus și în primul mandat, a fost unul dintre obiectivele de suflet, că suntem români, este un simbol național pe care eu mi l-am asumat și am spus că voi face tot ce îmi stă în putință să salvăm compania asta, vorbesc despre reducerea pierderilor – din păcate, acum trebuie să o salvăm, pentru că eu îmi amintesc când eram în 2017 ministru și știți că mă critica domnul Tudose (fostul premier Mihai Tudose – n. r.) vizavi de pierderile de la TAROM, deși eu preluasem un program de zbor de la guvernul anterior – dar asta nu e o scuză – știți că am adus cele două aeronave ca să unificăm, știți că voiam să aduc la sfârșitul anului încă două aeronave de lung curier, să redeschid relațiile… domnul Tudose, mie, în timpul mandatului meu, mi-a sugerat să îl aducem pe domnul Wolff la TAROM, că este o variantă. Eu nu am fost de acord să îl pun la TAROM și l-a pus dânsul. După ce am plecat, nu știu ce s-a întâmplat. Mă rog, l-a pus, asta știm cu toții că l-a pus și vedem unde a ajuns TAROM-ul”, a declarat Răzvan Cuc miercuri seară într-o intervenție la TVR1, potrivit Libertatea.

Advertisements
Total
16
distribuiri
2 comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
16
Share