TAROM are un nou director general și consiliu de administrație

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a convocat miercuri seara Adunarea Generală a Acționarilor de la TAROM pentru a numi un consiliu de administrație provizoriu și noul director general.

Conform informațiilor publicate de Libertatea, Wolff Werner-Wilhelm, fostul director general al companiei TAROM a fost demis din funcție cu 24 de ore înainte ca mandatul acestuia să expire. Wolff Werner-Wilhelm s-a alăturat companiei în 20 noiembrie 2017 însă miercuri seara a fost înlocuit cu Florin Susanu, director de zbor în cadrul companiei. Susanu a mai deținut această funcție în cadrul TAROM chiar înainte ca Wolff Werner-Wilhelm să se alăture companiei.

După întâlnirea care a avut loc miercuri seara în jurul orei 21, AGA a decis ca noul consiliu de administrație al TAROM este format din Mircea Tudosie, director la Poșta Română, Sorin Paul Stoicescu, Petre Neacșa, secretar general în cadrul Ministerului Transporturilor, George Rotaru, director al Aeroclubului Român, Gabriela Mocanu, consiliera ministrului transporturilor Răzvan Cuc și Luminița Ivan, funcționar din Ministerul Transporturilor.

Vom avea oameni în Consiliul de Administrație, oameni cu greutate din aviație: domnul Sorin Stoicescu, domnul George Rotaru, directorul de la Aeroclubul României. Oameni care vor să salveze TAROM, pentru că este foarte important ce vreau să vă spun în acest moment: din păcate, TAROM – eu am spus și în primul mandat, a fost unul dintre obiectivele de suflet, că suntem români, este un simbol național pe care eu mi l-am asumat și am spus că voi face tot ce îmi stă în putință să salvăm compania asta, vorbesc despre reducerea pierderilor – din păcate, acum trebuie să o salvăm, pentru că eu îmi amintesc când eram în 2017 ministru și știți că mă critica domnul Tudose (fostul premier Mihai Tudose – n. r.) vizavi de pierderile de la TAROM, deși eu preluasem un program de zbor de la guvernul anterior – dar asta nu e o scuză – știți că am adus cele două aeronave ca să unificăm, știți că voiam să aduc la sfârșitul anului încă două aeronave de lung curier, să redeschid relațiile… domnul Tudose, mie, în timpul mandatului meu, mi-a sugerat să îl aducem pe domnul Wolff la TAROM, că este o variantă. Eu nu am fost de acord să îl pun la TAROM și l-a pus dânsul. După ce am plecat, nu știu ce s-a întâmplat. Mă rog, l-a pus, asta știm cu toții că l-a pus și vedem unde a ajuns TAROM-ul”, a declarat Răzvan Cuc miercuri seară într-o intervenție la TVR1, potrivit Libertatea.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

All Nippon Airways a recepționat primul Airbus A380 din cele trei comandate

Articolul următor

Werner-Wilhelm Wolff confirmă finalul mandatului său în funcția de director general al TAROM

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share