Un Sukhoi SU100-95 Aeroflot a luat foc la Moscova în timpul aterizării de urgență

Actualizare, 6 mai 2019: Aeroflot a confirmat că numărul persoanelor decedate în accidentul care a avut loc ieri, 5 mai, pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova a crescut la 41. Din imaginile disponibile se observă mulți pasageri care au părăsit aeronava cu bagajele, în ciuda faptului că echipajele și reglementările solicită strict ca în cazul unei evacuări de urgență pasagerii trebuie să-și abandoneze în avion bagajele.

De asemenea, în decursul zilei au apărut alte cadre surprinse de camerele de supraveghere a aeroportului în care se remarcă faptul că la aterizare aeronava nu era în flăcări însă după prima atingere a pistei aceasta s-a ridicat din nou de la sol și abia la al doilea impact cu pista motoarele aeronavei au luat foc.

Advertisements

Partea din spate a Sukhoiului Superjet 100-95 a fost distrusă în totalitate, coada și fuzelajul fiind topite de flăcările care s-au extins de la motoare spre coada avionului.

În urma acestui accident, Sukhoi și autoritățile din Rusia au declarat că aeronavele de acest tip nu vor fi reținute la sol.

Acesta este al doilea și ultimul accident în care un avion de tip Sukhoi Superjet 100-95 este distrus. Primul accident al acestui model a avut loc în 2012 în Indonezia în timpul unui zbor demonstrativ. De asemenea, ultimul accident aviatic în care cel puțin o persoană și-a pierdut viața pe un zbor operat de Aeroflot a avut loc în 1994.
________________________
Un avion de tip Sukhoi Superjet 100-95 înmatriculat RA-89098 al companiei aeriene Aeroflot a luat foc pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova în timpul unei aterizări de urgență.

Aeronava efectua zborul SU1492 pe ruta Moscova Sheremetyevo – Murmansk și transporta 76 de pasageri însă la câteva minute după decolare piloții aeronavei au declarat urgență și au revenit pe aeroportul Sheremetyevo din capitala Rusiei.

Potrivit primelor imagini făcute publice de autorități, aceasta a luat foc în timpul aterizării.

Agențiile de presă din Rusia menționează că aeronava a fost lovită de fulger iar în urma acestui eveniment sistemele electrice ale Sukhoiului au cedat, ceea ce a dus la o aterizare forțată.

Din primele informații, incendiul a fost stins de echipajele de urgență în 45 de minute iar în urma acestui accident și-ar fi pierdut viața 10 persoane. Numărul celor răniți este încă necunoscut.

Aeronava implicată în acest accident a efectuat primul zbor în luna iunie a anului 2017 și probabil nu va mai fi reparată din cauza daunelor cauzate de incendiu.

Din cauza accidentului, una din cele două piste ale aeroportului a fost închisă temporar iar activitatea aeroportuară a fost redusă.

Advertisements
Total
23
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
23
Share