Urmărește-ne

Un Boeing 737 BlueBird Airways a aterizat la Chișinău fără autorizație

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Un Boeing 737 BlueBird Airways a aterizat la Chișinău fără autorizație
Foto: JetPhotos

Știri

Un Boeing 737 BlueBird Airways a aterizat la Chișinău fără autorizație

Un Boeing 737-800 înmatriculat OE-IDA care aparține companiei de leasing AerGen Leasing și închiriat de operatorul elen BlueBird Airways a decolat joi la orele prânzului de pe aeroportul Băneasa din București și a aterizat la Chișinău însă fără autorizație de survol și aterizare.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, furnizorul de servicii de navigație aeriană Î.S. „MoldATSA” a raportat faptul că o aeronavă străină de tip Boeing 737-800NG a intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova fără autorizația de zbor emisă conform prevederilor Legii privind controlul spațiului aerian nr.143/2012 și Reglementărilor aeronautice civile – Autorizarea zborurilor (RAC-AZ).

Imediat după aterizarea pe Aeroportul Internațional Chișinău, Autoritatea Aeronautică Civilă a efectuat o verificare a aeronavei, fiind sesizate în paralel organele de drept pentru a investiga acest caz. La bordul aeronavei s-ar fi aflat doar echipajul de zbor.

În urma inspecției desfășurate de AAC, autoritățile din Republica Moldova au constat lipsa autorizației pentru intrarea în spațiul aerian al republicii dar și alte documente obligatorii necesare pentru operarea aeronavei. Cu toate acestea, siteul Romatsa indică faptul că această aeronavă a decolat de la Băneasa cu destinația Chișinău.

În acest moment aeronava este reținută la sol până la clarificarea cazului.

Boeingul 737-800NG în cauză a făcut parte din flota companiei sud-coreene JejuAir și a aterizat la București în 14 februarie și ulterior a trecut printr-un proces de întreținere în hangarul de pe aeroportul Băneasa în care-și desfășoară activitatea Blue Air.

Contrar informațiilor publicate în luna februarie, acest avion nu a intrat în flota companiei Blue Air ci a fost vopsit de Romaero în livery-ul companiei elene BlueBird Airways. Potrivit informațiilor primite, compania Blue Air a fost doar contractată pentru a efectua mentenanța acestei aeronave.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus