Un zbor flyDubai a început la Varșovia procedura de decolare fără aprobare

Foto: RG Aviation Photography

Un Boeing 737 MAX 8 flyDubai a început joia trecută procedura de decolare de la aeroportul din Varșovia fără aprobarea controlorului de trafic aerian.

Piloții Boeingului 737 MAX 8 flyDubai (A6-FMC) care a operat joi, 11 noiembrie, zborul FZ1830 Varșovia – Dubai au intrat pe pista 29 a aeroportului și au început procedura de decolare.

Însă, controlorul de trafic aerian polonez le-a dat piloților avionului permisiunea doar de a intra și să se alinieze pe pistă pentru decolare.

Ulterior, când condițiile permiteau, piloții urmau să primească și permisiunea de a decola, dar aceștia nu au mai așteptat-o și au turat motoarele avionului pentru plecare.

Controlorul de trafic aerian a ordonat piloților să întrerupă decolarea imediat deoarece pe pista 33 a aeroportului din Varșovia, care se intersectează cu pista 29 de unde urma să decoleze avionul flyDubai, trebuia să aterizeze un avion al companie LOT.

Piloții companiei flyDubai au întrerupt decolarea la o viteză de aproximativ 80 de noduri și pe urmă au primit indicații pentru a se întoarce în capătul pistei.

Imediat după, unul dintre piloți i-au transmis controlorului de trafic aerian că ar fi repetat permisiunea pentru decolare, însă controlorul, susținut și de înregistrările audio, i-a informat că aceștia nu aveau aprobare pentru a decola.

Avionul companiei LOT a aterizat în siguranță, iar după aproximativ 10 minute și Boeingul 737 MAX flyDubai a decolat din Varșovia spre Dubai fără alte incidente.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share