Wizz Air a încheiat o înțelegere de 2,5 miliarde dolari americani cu Pratt & Whitney

Wizz Air Holdings Plc, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, anunță că, în urma unui proces de selecție, a ajuns la un acord cu Pratt & Whitney pentru echiparea a 110 aeronave Airbus A321neo, cu motoare PurePower Geared Turbofan. Livrările A321neo vor începe în anul 2019. Acordul mai acoperă 90 de aeronave A321neo suplimentare asupra cărora Wizz Air are drepturi de cumpărare fără angajament precum și o serie de motoare de rezervă.

Acordul este în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari la prețurile de listă curente și este inclus în prețul plătit către Airbus S.A.S. în conformitate cu contractul de cumpărare a aeronavelor A321neo semnat de Wizz Air în 2015. Ca parte a acordului, Wizz Air a intrat, de asemenea, într-un program de management al flotei de motoare pe termen lung cu Pratt & Whitney, asigurând servicii permanente de întreținere, de înaltă calitate, pentru motoarele de nouă tehnologie.

Advertisements

József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air, a declarat: “În urma unui proces de analiză detaliat am ajuns la concluzia că motorul Geared Turbofan oferă cea mai bună valoare precum și eficiență maximă în ceea ce privește consumul de combustibil și eficiența operațiunilor. Aceste valori se vor traduce direct în costuri reduse de exploatare pentru afacerea noastră. În timp ce noi avem deja un cost de bază foarte scăzut, obiectivul nostru este de a fi tot mai eficienți pentru a oferi cele mai mici tarife clienților noștri și în același timp să producem rezultate solide pentru acționari.”

La ora actuală Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 70 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, asigurând conexiunea între 124 de destinaţii din 38 de ţări.

În cadrul Wizz Air o echipă de peste 2.600 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 20 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviație.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share