EXCLUSIV Wizz Air închide baza operațională de la Suceava și anulează șase rute

Airbus A320 Wizz Air / Foto: RG Aviation Photography

Wizz Air a decis să închidă baza operațională pe care o are la aeroportul din Suceava la mai puțin de un an de la deschiderea ei și renunță la șase rute.

Actualizare, 7 septembrie 2023, ora 13:35

Compania low-cost maghiară a confirmat oficial închiderea bazei operaționale din Suceava în 28 octombrie 2023. Odată cu această decizie, Wizz Air renunță de la finele aceleiași luni și la rutele din Suceava și Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Treviso și Bologna.

Wizz Air va continua să zboare la Suceava din Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund și Memmingen, zborurile fiind operate cu avioane și echipaje de zbor de la alte baze operaționale.

Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta, a declarat: „Ca urmare a planurilor de optimizare a pieței din România, menite să sporească fiabilitatea operațională pentru clienții noștri locali, operațiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile”.

În prezent, Wizz Air este singura companie aeriană care operează zboruri comerciale regulate pe rute internaționale de la Suceava. Alături de aceasta, TAROM și AirConnect mai zboară de la Suceava spre București.

Compania aeriană low-cost nu va mai avea echipaje de zbor și avioane care vor fi operate de la baza operațională din Suceava de la sfârșitul lunii octombrie 2023.

Anunțul a fost transmis de către Wizz Air angajaților săi din Suceava în decursul zilei de joi, 7 septembrie 2023, conform surselor BoardingPass, însă decizia nu a fost anunțată public de companie.

În acest moment, compania low-cost maghiară are alocate bazei operaționale din Suceava două avioane de tip Airbus A320 și câteva zeci de angajați.

Este neclar acum dacă închiderea bazei operaționale din Suceava va rezulta și în anularea de rute, însă e posibil ca acestea să fie operate în continuare cu avioane și echipaje de la alte baze.

La momentul publicării acestui articol, niciuna dintre cele 11 rute operate spre și dinspre Suceava nu apar pe site-ul Wizz Air ca fiind anulate.

Însă, nu este exclus ca compania aeriană low-cost să aducă modificări rețelei de rute de la și spre Suceava în perioada ce urmează.

Compania low-cost Wizz Air a deschis oficial baza de la aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava la jumătatea lunii decembrie 2022 și afirma că „Wizz Air își reafirmă angajamentul față de aeroporturile regionale”.

Aeroportul din Suceava a rămas la finele lunii martie 2023 fără cele șapte rute internaționale pe care compania low-cost Ryanair le opera spre acesta, detalii aici.

La începutul anului 2023, tot în zona Moldovei, Wizz Air a închis și baza operațională de la aeroportul „George Enescu” din Bacău și majoritatea rutelor sale spre și dinspre acest aeroport, detalii aici.

De asemenea, de la jumătate lunii martie a acestui an compania low-cost a renunțat la toate rutele pe care le opera spre și dinspre aeroportul din capitala Republicii Moldova, pe larg aici.

BoardingPass a solicitat detalii reprezentanților Wizz Air din România referitoare la acest subiect, iar răspunsul acestora va fi publicat aici îndată ce este primit.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

airBaltic va zbura între Riga și București și în sezonul de iarnă 2023/4

Articolul următor

AirConnect: rutele spre Baia Mare și Suceava suspendate temporar

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share