Wizz Air suspendă zborurile spre și dinspre Chișinău din 14 martie 2023

Airbus A320 Wizz Air / Foto: RG Aviation Photography

Wizz Air a decis să suspende toate zborurile spre și dinspre aeroportul din capitala Republicii Moldova din 14 martie 2023 din motive de securitate.

Compania low-cost a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor, informează Wizz Air.

Ca urmare a evoluțiilor recente din Republica Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

După data de 14 martie 2023, compania low-cost Wizz Air va oferi zboruri suplimentare spre și dinspre aeroportul din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău.

Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din rețeaua Wizz Air.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască, cele două destinații nefiind servite din Iași de către Wizz Air, iar capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza de pe aeroportul din Chișinău, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu privind procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice”, susține Autoritatea.

Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC. Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia subită luată de către Wizz Air”, transmite Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

În același comunicat, AAC afirmă că va întreprinde în continuare „toate acțiunile necesare pentru a asigura revenirea cât de curând a operatorului aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost”.

În urmă cu câteva luni, compania low-cost a renunțat să mai opereze anumite rute cu avioane alocate bazei operaționale din capitala Republicii Moldova, detalii aici.

De asemenea, după izbucnirea războiului din Ucraina, în anul 2022 Wizz Air a avut luni bune suspendate rutele sale spre și dinspre aeroportul din Chișinău.

Până la data publicării acestui articol, nici o altă companie aeriană care operează zboruri în Republica Moldova nu a anunțat suspendarea zborurilor spre și dinspre Chișinău.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
3 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Ilustrații Aeroportul din Constanța va avea un nou terminal și un nou turn CTA

Articolul următor

Exclusiv O companie românească cere falimentul companiei aeriene Blue Air

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share