Urmărește-ne

Zi istorică pentru American Airlines, astăzi retrage din flotă 20 de aeronave MD-82 și MD-83

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Zi istorică pentru American Airlines, astăzi retrage din flotă 20 de aeronave MD-82 și MD-83

Știri

Zi istorică pentru American Airlines, astăzi retrage din flotă 20 de aeronave MD-82 și MD-83

Ziua de 23 August, devine o zi istorică pentru American Airlines. Operatorul american va retrage la Roswell, New Mexico, din flota sa 20 de aeronave MD-82 și MD-83, aceasta fiind cea mai mare acțiune de acest gen din istoria companiei.

Pentru anul 2016, American Airlines a planificat retragerea din serviciul comercial a 45 de aeronave din modelele enumerate anterior, iar la finalul anului curent în flota sa se vor mai număra numai 52 aeronave de tip MD-82/3.

În perioada de glorie a acestui model, flota companiei American Airlines a numărat 370 astfel de avioane.

Cele 20 de avioane MD-82/3 se vor îndrepta către Roswell de pe aeroporturi din întreaga America, enumerând câteva putem aminti Chicago, Salt Lake City, Tampa, Pittsburg dar si altele.

3 dintre aeronavele care vor fi retrase astăzi au fost achiziționate de American Airlines de la TWA, iar celelalte 17 au fost recepționate de operator direct de la producător și vârsta medie a acestora este de 28 de ani.

O lista cu aeronavele care ies din serviciul comercial astăzi o regăsiți mai jos:
american arilines md-80

La sosirea lor la Roswell, doi angajați ai American Airlines le vor întâmpina, iar pe urma aceștia le vor transfera către o companie care va avea grijă de ele mai departe. Aceste aeronave vor fi dezmembrate sau vor fi vândute mai departe.

Aeronavele MD-82 și MD-83 au fost produse de McDonnell Douglas începând cu anul 1979 și fac parte din familia MD-80. Începând cu anul 1997, producția acestor aeronave a fost executată de Boeing, după ce aceștia au preluat compania McDonnell Douglas. Din anul 1979 pânâ în 1999 (ultimul an în care aceste aeronave au fost produse) s-au livrat 1191 astfel de aeronave. Clienții de lansare a acestui model au fost Swissair și Austrian Airlines, în anul 1980, în timp ce operatorii Delta Airlines și American Airlines au fost cei mai mari doi clienți ai aeronavelor din familia MD-80, flota lor numărând în perioada de glorie peste 300 de aeronave de acest gen.

roswell

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus