823 de zboruri spre și dinspre București au fost întârziate în ultimele 7 zile

Foto: BoardingPass

Peste 800 de zboruri dinspre și spre aeroportul Henri Coandă din București au fost operate săptămâna trecută cu întârziere.

În intervalul 21-27 iulie 2022, pe aeroportul Henri Coandă din București au fost înregistrate un număr de 823 de zboruri (aterizări și decolări) care au avut întârzieri mai mari de 30 de minute.

Numărul acestora este în creștere (+55 de zboruri) față de datele raportate de CNAB în săptămâna anterioară, detalii AICI.

Numărul zborurilor întârziate corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene care operează pe cel mai mare aeroport din țara noastră.

Astfel, din cele 823 de zboruri care au avut întârzieri în perioada 21-27 iulie 2022, cele mai multe au fost operate de Wizz Air (245 de zboruri), TAROM (136 de zboruri), Blue Air (138 de zboruri) și Ryanair (103 de zboruri).

În același interval de referință, au fost anulate 24 de zboruri de către companiile aeriene (patru de la Wizz Air, un zbor Ryanair și restul de la alte companii aeriene), în creștere față de cele 8 care au fost raportate în săptămâna anterioară.

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) afirmă că în intervalul 21-27 iulie pe aeroportul Henri Coandă au fost operate 2.380 de zboruri (2.181 regulate și 79 chartere), cu 19 mai multe decât în săptămâna anterioară.

Pasagerii afectați de aceste întârzieri și anulări sunt de cele mai multe ori eligibili pentru a obține până la 600 de euro sub formă de compensații de la companiile aeriene, detalii AICI.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
23
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
23
Share