EXCLUSIV Agenția de turism Kusadasi a cerut intrarea în insolvență (actualizat)

Societatea comercială care administrează agenția de turism românească Kusadasi a cerut intrarea în insolvență la jumătatea lunii iulie 2023.

Actualizare, ora 17:00

La câteva ore după apariția informației, în exclusivitate, pe site-ul BoardingPass, agenția de turism Kusadasi transmite un comunicat de presă, pe care-l redăm in integralitate în continuare.

Stimați turiști,
Suntem nevoiți să vă informăm că societatea KUSADASI se află în incapacitate de plată, drept urmare în data de 14.07.2023, am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței cu posibilitate de reorganizare a activității.

Trebuie să vă specificăm că situația fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte din aceștia să poată efectua sejururile contractate, în funcție de avansurile plătite către furnizori și achitarea integrală din partea turistului/agenției revânzătoare.

De asemenea, potrivit prevederilor art. 18 din O.G nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, coroborate cu Ordinului Ministerului Turismului nr. 156/2019 pentru aprobarea procedurilor de garantare a sumelor plătite de călători în legătură cu pachetele de servicii de călătorie/serviciile de călătorie asociate în cazul insolvenței agenției de turism organizatoare și procedurile de despăgubire a călătorilor, societatea deține instrument de garantare în valoare de 300.000 euro. Ambele polițe sunt afișate pe pagina web a agenției de turism www.kusadasi.ro.

Din pricina situației actuale, este posibil să existe modificări sau anulări în programul de călătorie, de aceea, dorim să ne asigurăm că sunteți informați corect cu privire la statusul rezervării dvs. și să reverificați cu agenția de turism dacă rezervarea dvs. poate fi onorată, astfel: pentru turiștii direcți ai agenției corespondența se va ține pe adresa de e-mail iancu@kusadasi.ro, iar cu agențiile partenere/revânzătoare pe adresa parteneri@kusadasi.ro.
Ne cerem scuze pentru situația și disconfortul creat!

Kusadasi SRL, entitatea care administrează agenția de turism Kusadasi, a solicitat Tribunalului București în 14 iulie 2023 intrarea în insolvență.

Termenul de judecată a cererii înaintată de Kusadasi SRL secției a-VII-a Civilă a Tribunalului București a fost stabilit și va avea loc în data de 26 iulie 2023.

Dacă Tribunalul București va accepta solicitarea, intrarea companiei în procedură de insolvență nu înseamnă neapărat și oprirea activității comerciale.

BoardingPass a solicitat unuia dintre asociații Kusadasi detalii despre proces, însă acesta nu a răspuns solicitării până la publicarea articolului.

Agenția de turism Kusadasi organizează zboruri charter din România spre destinații de vacanță din zona mediteraneană și a fost fondată în anul 1998.

Societatea comercială Kusadasi SRL este deținută de Oana și Hasan Yapici, potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), și are agenții în mai multe orașe din România.

Pentru anul 2022, Kusadasi SRL a raportat o cifră de afaceri de 6,82 milioane de lei și o pierdere de 1,06 milioane de lei. Aceasta a avut anul trecut 34 de angajați și datorii în valoare de 11,65 milioane de lei, conform Ministerului Finanțelor.

În sezonul estival din acest an, agenția de turism vinde pachete de vacanță cu zboruri charter spre destinații din Turcia, Egipt și Tunisia cu plecare de pe mai multe aeroporturi românești.

Până în acest an, zborurile charter ale Kusadasi erau operate de compania aeriană Air Bucharest, deținută tot de soții Yapici. Însă, Air Bucharest a vândut cele două avioane pe care le deținea, detalii aici.

Dar, ulterior a achiziționat un alt Boeing 737, detalii aici, dar până în acest moment acesta nu a fost introdus la zbor, iar charterele organizate de Kusadasi sunt operate de TAROM, HiSky, Fly Lili, Corendon, Animawings, etc.

Recent, Fibula Air Travel a intrat în acționariatul Air Bucharest, detalii aici, iar compania ar urma să opereze în viitor sub denumirea „New Airlines”, pe larg aici.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

DATE Aeroporturi România: +11 mil. de pasageri în primele șase luni din 2023

Articolul următor

EXCLUSIV Țiriac Air și-a mărit flota cu încă un avion privat produs de Bombardier

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share