Air Tahiti Nui intenționează să efectueze zboruri nonstop pe ruta Papeete – Paris

Mathieu Bechonnet, director de operațiuni la Air Tahiti Nui, a declarat pentru Airways Magazine că operatorul polinezian ia în calcul lansarea zborurilor nonstop pe ruta Papeete – Paris.

Acest avion (Boeing 787 Dreamliner) ne-ar permite să zburăm nonstop din Tahiti până la Paris. Vom bate zborul actual al Singapore Airlines dintre Changi și Newark în ceea ce privește durata și distanța. Ne gândim cu adevărat la asta. Zborurile cu oprire la Los Angeles nu sunt atât de confortabile pentru pasagerii noștri francezi”, a declarat oficialul.

Advertisements

La o distanță de circa 15.715 kilometri, ruta Papeete – Paris ar fi cu aproape 400 de kilometri mai lungă decât cea operată de Singapore Airlines către Newark, în prezent cel mai lung zbor non-stop din lume. Cu toate acestea, un zbor direct pe această rută ar scurta durata călătoriei dintre Paris și Papeete cu aproximativ 2 ore.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Compania aeriană polineziană zboară zilnic între Papeete și Los Angeles iar două zboruri pe săptămână continuă până la Paris. Zborurile spre capitala franceză sunt operate cu aeronave mai vechi, Airbusuri A340, iar cele către Los Angeles cu un mix de avioane Boeing 787 Dreamliner și A340.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Air Tahiti Niui se află în mijlocul unui program de reînnoire a flotei. Cele cinci Airbusuri A340 din flotă sunt înlocuite de patru Boeinguri 787-9 Dreamliner. Două dintre acestea au fost deja livrate iar celelalte două vor ajunge în Papeete până la finalul lunii septembrie a acestui an.

Air France servește în prezent Tahiti cu zboruri prin Los Angeles de trei ori pe săptămână folosind avioane Boeing 777-200. Din anul 2018, compania franceză French Bee operează de asemenea zboruri către Polinezia Franceză, însă cu plecare de pe aeroportul Orly din Paris, două ori pe săptămână prin San Francisco folosind aeronave A350-900.

O altă variantă pentru europeni de a ajunge la Papeete mai este oferită și de United. Operatorul american a lansat în 2018 zboruri directe pe ruta San Francisco – Papeete cu posibilitatea de a le lega cu majoritatea rutelor pe care le operează din și spre Europa. Zborurile United către Papeete sunt operate cu aeronave Dreamliner.

Citește și  Diferența dintre un zbor direct și unul nonstop

Susține BoardingPass, devino Patron!

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share