Ryanair a preluat în totalitate operatorul austriac Laudamotion

Austriecii de la Laudamotion au confirmat marți în cadrul unei conferințe de presă că Ryanair a finalizat la sfârșitul lunii decembrie achiziționarea participației de 100% în compania Laudamotion GmbH.

Până la finalizarea acestei tranzacții, Ryanair deținea 75% din companie iar NL Holdings, controlată de fostul campion de Formula 1 Niki Lauda, deținea restul de 25%.

Advertisements

În urma acestei achiziții, Laudamotion devine subsidiară deținută în totalitate de Ryanair Holdings Plc, grupul care deține și compania lowcost Ryanair însă cele două companii aeriene vor opera sub branduri separate.

Tot în cadrul conferinței de presă Laudamotion a mai făcut publice planurile companiei pentru următorii ani. Cu ajutorul operatorului Ryanair, flota subsidiarei austriece va număra 25 de aeronave în sezonul de vară al acestui an iar în vara anului 2020 va număra 30 de avioane. În prezent, Laudamotion operează zboruri cu 19 avioane. Toate aceste aeronave vor fi Airbusuri din familia A320.

Susține BoardingPass, devino Patron!

În vara acestui an, operatorul lowcost austriac va opera zboruri de pe patru baze iar numărul aeronavelor alocate acestora va crește. Baza de la Viena va avea alocate 8 aeronave, la Dusseldorf vor fi 7, la Suttgart 3 iar în Palma de Mallorca operatorul va avea 2 avioane. În iarna acestui an, baza de la Viena va număra 11 avioane.

Citește și  DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

Biletele pentru sezonul de iarnă al acestui an vor fi puse în vânzare astăzi iar până la finalul lunii martie Laudamotion va mai anunța încă 20 de rute noi cu plecare din Viena, Suttgart, Dusseldorf și Palma.

Cu sprijinul companiei Ryanair, Laudamotion va crește puternic în următorii 3 ani pentru a transporta 10 milioane de pasageri anual. Până la 20 de rute noi vor fi deschise în sezonul de iarnă al acestui an însă detaliile vor fi făcute publice până la finalul lunii martie, după ce vom încheia negocierile cu aeroporturile și agenții de handling”, a declarat Andreas Gruber, CEO Laudamotion.

În prezent Laudamotion zboară către România doar pe ruta Viena – București. Detalii despre aceste zboruri regăsiți aici.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Advertisements
Total
10
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share