Urmărește-ne

Amsterdam și Istanbul sunt cele mai solicitate destinații de ieșeni

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. Amsterdam și Istanbul sunt cele mai solicitate destinații de ieșeni

Rute aeriene

Amsterdam și Istanbul sunt cele mai solicitate destinații de ieșeni

Potrivit informațiilor furnizate marți de conducerea aeroportului din Iași, cele mai solicitate rute aeriene neoperate în prezent din Iași sunt cele către Amsterdam și Istanbul. Astăzi la Iași conducerea aeroportului s-a întâlnit cu cu reprezentanți ai consiliilor locale și raionale, primari, membri ai Executivului și aleși ai Consiliului Regional din regiunea ucrainiană Vinnitsa.

Cele mai solicitate destinații din Iași au fost clasificate de aeroport în două categorii, business și conexiune și etnic și de vecanță, însă nu este clar dacă acest top a fost alcăuit pe baza datelor pe care aeroportul le deține sau pe baza rezultatelor unor sondaje.

Conform datelor disponibile, pasagerii care călătoresc în scopuri business își doresc să zboare fără escală din Iași către Amsterdam, Istanbul, Frankfurt, Londra Heathrow, și Paris Charles de Gaulle, iar cealaltă categorie își dorește zboruri spre Madrid, destinație operată în trecut de TAROM, Dubai, Nisa și Glasgow.

Susține BoardingPass, devino Patron!

În cadrul aceleiași întâlniri ambele părți și-au exprimat interesul de a conecta Iașul cu regiunea ucrainiană Vinnitsa pe calea aerului pentru a facilita accesul locuitorilor acestei regiuni la zboruri către destinații din Vestul Europei.

Discuțiile pe care le-am purtat cu cei din Ucraina au fost extrem de constructive și creează premisele unei potențiale colaborări între cele două regiuni. Posibilitatea realizării unei legături directe între aeroporturile din Iasi și Vinnitsa înseamnă, totodată, șansa extinderii rețelei de rute existente spre zone neacoperite deocamdată. În prezent, din Iași avem zboruri preponderent spre Vest, însă la fel de importantă, credem noi, este conectarea directă cu orașe din Est.

Vinnitsa este foarte bine poziţionată în Ucraina și, în plus, mulți locuitori din regiunea respectivă călătoresc la Iași ori folosesc aeroportul nostru ca punct de tranzit spre alte destinații din Europa. Chiar și o cursă charter pe săptămână spre această zonă ar fi extrem de benefică. Oaspeții au dorit să afle cum s-a dezvoltat aeroportul nostru, solicitând cifre și date concrete, cum a reușit să realizeze performanță, cum s-a trecut pe profit, unde ne situăm în prezent, ce posibilități de extindere există și ce oportunități de dezvoltare le oferă partenerilor de colaborare.

Un aeroport în plină expansiune, cum este cel din Iași, urmărește să atragă pasageri dintr-o zonă mai largă, incluzând Rep. Moldova și Ucraina. Aria de captare a Aeroportului Iași este de aproape 5 milioane de locuitori. O mobilitate mai mare, în direcții diferite, printr-o distribuire echilibrată a destinațiilor pe harta rutelor, înseamnă nu doar trafic în creștere, ci și suport pentru dezvoltarea economică a unei regiuni, iar aeroportul joacă în continuare un rol esențial în această privință”, a declarat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași.

În anul 2018 aeroportul din Iași a fost vizitat de 1,25 milioane de pasageri.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus