Airbus Helicopters a înregistrat o creștere cu 18% a vânzărilor în 2018

Airbus Helicopters a livrat 356 de elicoptere și a înregistrat 413 comenzi brute (nete: 381) în 2018 (față de 350 de comenzi brute în 2017), menținându-și poziția de lider pe piața civilă și a serviciilor mixte (public-privat) și consolidându-și poziția pe piața militară datorită succesului avut în campanii-cheie la nivel internațional.

De asemenea, compania a mai primit 148 de comenzi pentru elicoptere ușoare bimotoare din familia H135/H145 și 15 comenzi pentru noua generație H160. La finalul anului trecut, caietul de comenzi crescuse la 717 elicoptere.

Advertisements

Performanța comercială înregistrată în 2018 demonstrează capacitatea pe care compania a dezvoltat-o în timp de a naviga într-un mediu care se menține dificil”, a spus Bruno Even, CEO Airbus Helicopters.
Chiar dacă piața globală a serviciilor civile și mixte rămâne la un nivel scăzut, am reușit să ne menținem poziția de lider mondial datorită portofoliului vast și modern de produse și servicii, precum și prezenței noastre internaționale. Între timp, am crescut cota de piață în domeniul militar prin contracte majore cu importante forțe armate, cu soluții performante. Aceste tendințe pozitive ne pun la dispoziție mijloacele pentru a progresa și pentru a continua transformarea companiei, punând inovația și fidelitatea clienților în centrul preocupărilor noastre.”

În 2018, Airbus Helicopters a livrat primul elicopter H135 din totalul de 100 elicoptere pentru China la Qingdao, unde se află o linie de asamblare finală care-i va permite companiei să satisfacă cererea în creștere de elicoptere civile și mixte a Chinei. Între timp, Serviciul Guvernamental de Aviație din Hong Kong a recepționat primul elicopter H175 în configurație servicii civile.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Anul trecut a fost unul de succes și pentru familia Super Puma care și-a demonstrat versatilitatea fiind selectată pentru importante campanii militare și atrăgând atenția unor clienți noi din zona serviciilor civile și mixte cu modelul H225 reconfigurat față de varianta inițială utilizată pentru misiuni de transport offshore.

În egală măsură, 2018 a fost un an pozitiv pentru NH90, Qatar comandând 28 de elicoptere și Spania anunțând oficial că va achiziționa un lot suplimentar de 23 de aparate.

Alte progrese notabile în 2018 au înregistrat programe precum demonstratorul tehnologic cu propulsie electrică (electric Vertical Take-Off and Landing – eVTOL) CityAirbus, care a fost pus sub tensiune și testat la sol, urmând ca în 2019 să aibă loc primul zbor. Primul H160 în configurație de serie a demarat testele de zbor în 2018, în timp ce demonstratorul sistemului de drone VSR700 a făcut primele zboruri autonome la finalul anului.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share