DOCUMENT Autorizarea ROMAERO pentru producția de piese de avion e revocată

Foto: BoardingPass

Directorul ROMAERO a confirmat oficial faptul că Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a revocat Certificatul de Autorizare a Organizației de Producție al companiei, așa-numita autorizare „Partea 21 / Part 21”.

Într-un raport curent de “informare cu privire la informațiile vehiculate în mass-media“, Mișa Popic, directorul general al ROMAERO, a confirmat oficial luni după-amiază informația publicată în exclusivitate de BoardingPass la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit raportului, „în data de 4 mai 2023, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a comunicat revocarea, prin decizia Directorului General al AACR nr. 92/2023, a certificatului de autorizare ref. RO 21G.0001, revizia nr. 6 din 3 februarie 2020, deținut de către ROMAERO SA, necesar furnizării de ansamble și subansamble aerospațiale către partenerul extern ST Engineering Ltd”.

Ca urmare, ROMAERO SA trebuie să păstreze înregistrări specifice rezultate pe parcursul activităților de fabricație a articolelor puse în serviciu, în functie de tipul de date și informații relevante demonstrării conformității cu datele de navigabilitate aplicabile”, completează directorul general al ROMAERO.

ROMAERO a inițiat discuții cu ST Engineering Ltd pentru livrarea produselor fără acest certificat, EASA FORM 1-E.F.1 (de altfel, așa cum livrează către ceilalți beneficiari) și, ca variantă de rezervă, se procedează la identificarea unui partener care să asigure eliberarea certificatului E.F.1 și menținerea continuității în livrarea producției contractate,” conclude Mișa Popic.

Cu toate acestea, conducerea companiei, înființată în anul 1920, nu menționează în document care au fost cauzele care au dus la revocarea Certificatul de Autorizare a Organizației de Producție.

ROMAERO, conform site-ului propriu, ar produce pentru compania singaporeză ST Engineering Ltd. piese și subansamble folosite pentru conversia Airbusurilor A330 din versiune de transport pasageri în versiune cargo, proces la care au recurs în ultimii ani foarte multe companii aeriene.

Solicitările de clarificare transmise de BoardingPass în 5 mai 2023 companiei ROMAERO și Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) nu au primit răspuns oficial din partea celor două entități până la publicarea acestui articol.

Documentul oficial prin care directorul general al companiei confirmă revocarea Certificatului, disponibil integral aici, a fost transmis de ROMAERO și a fost publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB) la ora locală 18:00, după încheierea sesiunii de tranzacționare din 8 mai 2023.

ROMAERO este listată la Bursa de Valori București (BVB), însă majoritatea acțiunilor sunt deținute de trei entități:

  1. Statul Român prin Ministerul Economiei: 56,7153%;
  2. SIF Muntenia: 23,2411%;
  3. Fondul Proprietatea: 18,8798%.

La finalul anului 2022, potrivit site-ului BVB, doar 1,1638% dintre acțiunile companiei erau deținute de persoane fizice (0,9776%) și persoane juridice (0,1862%).

În ultimii cinci ani, potrivit datelor BVB, acțiunile ROMAERO au atins în aprilie 2021 nivelul maxim de 43 de lei/acțiune, însă de atunci acestea sunt în declin.

Acum, Acțiunile acestei companii sunt tranzacționate la prețul de 24 de lei/acțiune, preț la care au mai fost tranzacționate și în iulie și august 2020.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

AeroItalia mută zborurile de pe aeroportul Otopeni pe aeroportul Băneasa

Articolul următor

EXCLUSIV Asian Express a cumpărat un Boeing 737-300 de la Air Bucharest

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share