Cobalt Air devine istorie; urmează să suspende toate zborurile începând cu ziua de joi (actualizat)

Foto: Matt Varley

Actualizare 18 octombrie, ora 00:20: Siteul companiei aeriene cobalt.aero a fost închis. La accesarea sa vizitatorii primesc un mesaj oficial prin care Cobalt Air le amintește clienților care dețin bilet de avion pentru călătorii să nu se prezinte la aeroporturi, să ceară banii plătiți pe bilete înapoi de la bănci și agenții de turism. Nu în ultimul rând, compania aeriană le mulțumește pasagerilor fideli pentru suportul din ultimii ani.


___________________
Actualizare 17 octombrie, ora 23:25: La fel ca și în cazul Primera Air, Blue Air, operator care are bază și la Larnaca, sare în ajutorul pasagerilor afectați de situația neplăcută cauzată de Cobalt Air oferindu-le bilete de avion la preț redus.

Advertisements


___________________
Cobalt Airlines, cea mai mare companie aeriană din Cipru, urmează să suspende toate zborurile la miezul nopții, după ce presa cipriotă relatează că operatorul nu a reușit să ajungă la un acord cu un potențial investitor european.

Potrivit Economy Today, compania are numai 15 milioane de euro conturile sale, care sunt de așteptat să fie utilizate pentru plata angajaților.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Ministerul Transporturilor din Cipru a declarat site-ului web Cyprus-Mail.com că sunt pregătiți pentru a interveni în caz de nevoie astfel încât niciun pasager să nu fie afectat de această problemă.

La începutul lunii octombrie, zvonurile indicau faptul că acest operator aerian se confrunta cu probleme legate de cashflow, după ce două aeronave au fost ținute la sol timp de două zile, cauzând întârzieri anumitor zboruri, din cauza neplății leasingului către o societate americană care deține cele două avioane.

Acționarii principali ai companiei aeriene sunt AJ Cipru, care deține 49% din acțiuni. AJ Cipru este deținută de compania chineză Avic Joy Air.

Compania aeriană Cobalt are aproximativ 200 de angajați, operează zboruri către 23 de destinații cu plecare din Larnaca și este în concurență directă cu Blue Air, Aegean și Cyprus Airways. Cobalt a luat naștere imediat după ce fosta companie Cyprus Airways a falimentat în ianuarie 2015.

Linia aeriană low-cost a început să opereze în 2016. Flota sa constă din două Airbusuri 319 (144 locuri) și patru Airbusuri A320 (156 locuri).

Advertisements
Total
20
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
20
Share