Cristian Rada: Blue Air nu va relua zborurile în următoarele 60 de zile

Boeing 737 MAX Blue Air / Foto: BoardingPass

Directorul general al Blue Air a informat angajații că zborurile companiei low-cost nu vor fi reluate în următoarele 60 de zile.

Cristian Rada a transmis angajaților companiei pe care acesta o deține și o conduce un mesaj intern prin care îi anunță că Blue Air nu va zbura cu siguranță în următoarele două luni.

De asemenea, oficialul companiei low-cost afirmă că Blue Air este în contact zi de zi cu potențialii investitori și, în același mesaj, îi roagă pe angajați să „considere efectuarea concediului de odihnă”.

În continuarea discuțiilor pe care le purtăm zi de zi cu potențialii investitori și ținând cont și de realitățile de zi cu zi venim către dumneavoastră cu rugămintea de considera efectuarea concediului de odihnă legal considerând faptul că în momentul de față potențiala reluare a operațiunilor de zbor nu se va întâmpla cu siguranță mai devreme de 60 zile”, afirmă Cristian Rada.

În ultimele zile reprezentanții Blue Air au transmis că sunt în discuții cu doi potențiali investitori, dar au refuzat să divulge numele acestora.

Cu toate acestea, compania low-cost declară că acționariatul său ar fi acceptat toate condițiile impuse de investitori, însă așteaptă răspunsul final al autorităților române, potrivit ZF.

Din punctul de vedere al acționariatului Blue Air Aviation, aceștia au acceptat absolut toate condițiile, la acest moment fiind în așteptarea răspunsului final al autorităților române“, spun reprezentanții Blue Air, conform ZF.

Recent LOT Polish Airlines a confirmat că va prelua șase Boeinguri 737 MAX operate anterior de Blue Air, detalii AICI.

Alte două avioane, un Boeing 737-700NG și un Boeing 737-800NG, au fost transferate la începutul lunii octombrie 2022 de la Blue Air la HelloJets (România), detalii AICI.

Alte avioane care au fost operate de compania low-cost sunt parcate pe aeroporturile din Lleida (Spania), Forli (Italia), Bacău, Cluj Napoca și București.

De asemenea, la începutul acestei luni ANPC a mai aplicat o amendă în valoare de 10 milioane de lei companiei Blue Air, detalii AICI.

Ulterior, compania low-cost a declarat că declarațiile șefului ANPC din iulie 2022 i-au cauzat pierderi de peste două milioane de euro în doar două săptămâni, detalii AICI.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
33
distribuiri
3 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Capitalul social al TAROM a fost majorat cu 9,1 milioane de lei

Articolul următor

Just Us Air și-a schimbat oficial numele în Dan Air

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
33
Share