Delta Air Lines este primul operator din America de Nord care a recepționat modelul A350 de la Airbus

În dimineața zilei de joi, 13 Iulie, operatorul aerian american Delta a recepționat fără prea mare tam-tam primul său Airbus A350-900 XWB. Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns, fără presă, la Airbus Delivery Center din Toulouse.

Delta a devenit astfel primul operator din America de Nord care deține acest nou model de avion produs de Airbus. Vă amintesc că la finalul anului 2014, compania aeriană americană a comandat 25 de avioane Airbus A350-900.

Livrarea avionului către hubul său din Atlanta va avea loc în 4 August, iar de acolo va fi alocat bazei din Detroit, SUA.

Primul Airbus A359 Delta este al 115-lea A350 produs de Airbus și este înmatriculat N501DN. Odată cu acest nou model de avion care s-a alăturat flotei, Delta lansează mult-așteptatele Delta One Suites (echivalentul clasei business) și o nouă cabină Delta Premium Select (cunoscută și ca premium economy). Din totalul de 306 scaune, 32 dintre ele vor fi în cabina Delta One, 48 vor fi disponibile în Delta Premium Select și alte 226 scaune sunt alocate clasei Economy.

Primele zboruri comerciale ale noului Airbus A350-900 vor fi operate din 30 Octombrie 2017 din Detroit către Tokyo Narita, urmând ca din 18 Noiembrie să zboare și la Seul. Din 17 Ianuarie 2018, Delta va zbura cu Airbus A350 și pe ruta Detroit – Beijing.

Până la finalul anului curent, Delta va recepționa cinci Airbusuri A350, avioane cu care va înlocui flota veche de Boeinguri 747-400. Cele șapte Boeinguri 747 au o vârstă medie de peste 26 de ani sunt planificate să fie retrase din serviciul comercial până în luna Decembrie a acestui an.

Airbus a primit comenzi doar de la trei operatori aerieni din America de Nord pentru acest model de avion. Alături de Delta, American Airlines și United au comandat acest tip de avion, iar LATAM a fost primul operator de pe continentul American care a recepționat avioane Airbus A350.

Foto: Jujug Spotting⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share