Urmărește-ne

G-WUKA este primul A320 Wizzair înmatriculat în UK

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. G-WUKA este primul A320 Wizzair înmatriculat în UK
Foto: xfw-spotter

Știri

G-WUKA este primul A320 Wizzair înmatriculat în UK

După toată neliniștea cauzată de Brexit, Wizzair, la fel ca și alți operatori aerieni, au aplicat pentru obținerea licențelor necesare pentru a opera zboruri din și către UK după Brexit.

Tot ce știam până acum e că subsidiara din Regat se va numi Wizzair UK și va avea baza operațională la Luton, însă acum e momentul să adăugăm noi informații despre această subsidiară.

Primul avion al companiei Wizzair UK a ieșit de pe linia finală de asamblare a fabricii Airbus de la Hamburg în luna Decembrie a anului trecut, pe urmă a primit motoarele, a fost vopsit și în urmă cu câteva zile acesta a efectuat testele de rulare și RTO (rejected take-off). Marți, 23 Ianuarie, G-WUKA (msn 8097) a efectuat și primul de test care a durat 2 ore și 10 minute. La fel ca și celelalte aeronave din flota Wizz, și aceasta va fi propulsată de două motoare IAE V2500.

Citește și  Terra Avia Moldova va recepționa un Airbus A320 și un Boeing 747-400F

Aeronava, un Airbus A320, va fi înmatriculat G-WUKA. Probabil nu este greu să vă dați seama ce reprezintă ea, însă în cazul în care nu știți aici e explicația: G reprezintă codul alocat Regatului Unit în aviație, urmat de W(izzair)+UK(United Kingdom)+A(primul avion, al doilea va fi B, C, și așa mai departe).

Wizzair UK își va începe activitatea comercială în luna Martie a acestui an și va opera toate zborurile Wizzair din și către Regatul Unit.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus