G-WUKA este primul A320 Wizzair înmatriculat în UK

Foto: xfw-spotter
Foto: xfw-spotter

După toată neliniștea cauzată de Brexit, Wizzair, la fel ca și alți operatori aerieni, au aplicat pentru obținerea licențelor necesare pentru a opera zboruri din și către UK după Brexit.

Tot ce știam până acum e că subsidiara din Regat se va numi Wizzair UK și va avea baza operațională la Luton, însă acum e momentul să adăugăm noi informații despre această subsidiară.

Advertisements

Primul avion al companiei Wizzair UK a ieșit de pe linia finală de asamblare a fabricii Airbus de la Hamburg în luna Decembrie a anului trecut, pe urmă a primit motoarele, a fost vopsit și în urmă cu câteva zile acesta a efectuat testele de rulare și RTO (rejected take-off). Marți, 23 Ianuarie, G-WUKA (msn 8097) a efectuat și primul de test care a durat 2 ore și 10 minute. La fel ca și celelalte aeronave din flota Wizz, și aceasta va fi propulsată de două motoare IAE V2500.

Aeronava, un Airbus A320, va fi înmatriculat G-WUKA. Probabil nu este greu să vă dați seama ce reprezintă ea, însă în cazul în care nu știți aici e explicația: G reprezintă codul alocat Regatului Unit în aviație, urmat de W(izzair)+UK(United Kingdom)+A(primul avion, al doilea va fi B, C, și așa mai departe).

Wizzair UK își va începe activitatea comercială în luna Martie a acestui an și va opera toate zborurile Wizzair din și către Regatul Unit.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share