Incidente aviatice
Îmi place

INCIDENT: Conducerea clubului Manchester City evacuată de urgență din aeronava Carpatair care trebuia să îi aducă la București (VIDEO)

15 august 2016
5892 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
INCIDENT: Conducerea clubului Manchester City evacuată de urgență din aeronava Carpatair care trebuia să îi aducă la București (VIDEO)

În această dimineață, în jurul orei 11:10 ora locală, pe aeroportul din Manchester era pregătită decolarea unei aeronave care aparține operatorului român Carpatair care urma să efectueze un zbor charter către București.

La bordul aeronavei se aflau 49 de pasageri, conducerea clubului Manchester City, sponsori și jurnaliști, iar cu câteva minute înainte de decolare echipajul de bord a anunțat pasagerii să părăsească aeronava urgent, după ce s-a simțit miros de fum în cabină.

La scurt timp, în jurul aeronavei Fokker 100 s-au deplasat 4 autospeciale de pompieri, însă conform presei engleze, intervenția acestora nu a fost necesară, fiind doar o problemă tehnică la sistemul de aer condiționat.

Citește și  TAP Portugal a anulat din nou zborurile Lisabona - București - Lisabona; avionul care trebuia să ajungă la București e în Africa

După ce au fost efectuate verificări asupra aeronavei, în jurul orei locale 11:30, cei 49 de pasageri au fost îmbarcați din nou în aceeași aeronavă, conform tehnicienilor aceasta fiind sigură pentru a efectua zboruri în continuare.

Puteți urmări în timp real zborul V32422 pe FlightRadar24.com.

Aeronava Fokker100 înmatriculată YR-FZA care are o vechime de peste 24 de ani aparține operatorului român Carpatair, cu sediul la Timișoara, și a avut primul zbor în data de 6 mai 1992, câteva zile mai târziu a întrat în serviciul comercial al operatorului American Airlines, pe urmă, după aproape 12 ani, în luna martie a anului 2002 a fost vândută operatorului Jetsgo din Canada.
La finalul lunii decembrie a anului 2005 a intrat în flota Air Moldova, pe urmă a fost achiziționată de Carpatair în anul 2010. 3 ani mai târziu, aeronava s-a întors la Air Moldova, îar în 2015 Carpatair a achiziționat-o înapoi de la operatorul moldovean.

Citește și  Wizz Air sărbătorește 15 milioane de pasageri în București

Acest avion este propulsat de două motoare RR Tay 650-15 și oferă 105 locuri, toate la clasa Economy.

De menționat este faptul că jucătorii clubului Manchester City și antrenorul nu se aflau la bordul acestei aeronave, aceștia au sosit ieri la București pentru meciul de calificare în Champions League, meci susținut mâine contra echipei Steaua București (FCSB).

Foto: @StuBrennanMEN

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

699 postări
48 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *