ITA Airways ar urma să preia patru Airbusuri A350 asamblate dar nelivrate

Foto: Luc Verkoyen

Noua companie aeriană fondată de statul italian ar urma să preia patru Airbusuri A350 care au fost inițial asamblate pentru trei companii aeriene.

În septembrie 2021 ITA Airways și Airbus au anunțat că noua companie aeriană italiană ar urma să achiziționeze Airbusuri A220, A320neo și A330neo, detalii AICI, însă acum apar noi informații despre planurile companiei italiene.

Advertisements

Potrivit informațiilor apărute pe forumul Aviazione Civile în 23 noiembrie, ITA Airways ar urma să preia de la Airbus prin companii de leasing patru avioane de tip A350-900XWB.

Avioanele în cauză au fost inițial asamblate pentru trei companii ale grupului chinez HNA (Hainan Airlines, Tianjin Airlines și Capital Airlines) însă sunt nelivrate.

Din cauza pandemiei și a problemelor financiare, companiile aeriene chineze au refuzat în ultimii ani livrarea mai multor avioane produse de Airbus și Boeing.

În prezent cele patru Airbusuri A350-900XWB care ar urma să fie recepționate de ITA Airways până în iunie 2022 sunt parcate pe aeroporturi din Franța și Spania.

Numerele de serie ale acestora sunt 285, 308, 323 și 338, conform aceleiași surse, și ele au fost asamblate în urmă cu aproximativ doi ani.

Noile avioane care vor intra în flota ITA Airways vor fi vopsite în schema de vopsire a companiei aeriene.

Noua schemă de vopsire ITA Airways

Până la publicarea acestui articol nici Airbus, nici ITA Airways nu au anunțat oficial o comandă pentru aceste avioane.

În 22 noiembrie Fabio Lazzerini, CEO-ul ITA Airways, a declarat că compania pe care o conduce va recepționa în iunie 202 primul A350, iar în 23 noiembrie oficialii companiei au zburat din Roma spre Toulouse (Franța), unde se află sediul central al Airbus.

În prezent ITA Airways are în flotă 52 de avioane care au fost operate anterior de Alitalia: 18 Airbusuri A319, 27 de Airbusuri A320 și șapte Airbusuri A330, toate fiind vopsite în schema de vopsire Alitalia.

Advertisements
Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
12
Share