Urmărește-ne

PAS 2019: IAG comandă 200 de Boeinguri 737 MAX

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. PAS 2019: IAG comandă 200 de Boeinguri 737 MAX

Știri

PAS 2019: IAG comandă 200 de Boeinguri 737 MAX

International Airlines Group (IAG), grup care deține companiile aeriene Aer Lingus, Iberia, British Airways, Level și Vueling, a anunțat astăzi semnarea unui acord pentru achiziția a 200 de avioane Boeing 737 MAX.

Mixul de aeronave 737 MAX 8 și 737 MAX 10 va fi livrat între 2023 și 2027. Avioanele vor fi propulsate de motoare CFM Leap 1B. Potrivit grupului, aeronavele vor fi folosite de o serie de companii aeriene deținute de grupul, inclusiv Vueling, LEVEL și British Airways, pentru operațiuni de pe aeroportul din Gatwick din Londra.
 
Willie Walsh, directorul executiv al IAG, a declarat: „Suntem foarte încântați să semnăm această scrisoare de intenție cu Boeing și suntem siguri că aceste aeronave vor fi un plus extraordinar pentru flota IAG dedicată zborurilor scurt-curier.
 
Avem toată încrederea în Boeing și așteptăm ca aeronavele să se reîntoarcă în serviciul comercial cu succes în lunile următoare, după ce va primi aprobarea autorităților de reglementare”.

Citește și  Terra Avia Moldova va recepționa un Airbus A320 și un Boeing 747-400F

Comanda plasată de IAG este prima comandă primită de Boeing pentru noul MAX în această ediție a târgului de la Paris dar și prima comandă primită de la începutul crizei care a dus la reținerea la sol a tuturor avioanelor de tip 737 MAX.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus