EXCLUSIV Programul aeroportului Brașov nu va fi modificat de la 1 noiembrie 2023

Foto: BoardingPass

ROMATSA a răspuns solicitării aeroportului din Brașov pentru prelungirea orarului și afirmă că modificarea nu poate intra în vigoare la 1 noiembrie 2023.

Aeroportul din Brașov a solicitat către ROMATSA la data de 4 octombrie 2023 prelungirea programului în care oferă servicii de navigație aeriană acestuia.

În răspunsul transmis de ROMATSA aeroportului, datat ieri, 9 octombrie 2023, regia precizează că „nu are nicio responsabilitate privind stabilirea programului de funcționare al unui aerodrom”.

De asemenea, aceasta reafirmă faptul că „flexibilizarea programului aerodromului se va putea face numai după ce operatorul de aerodrom (Aeroportul Brașov) va efectua demersurile necesare în sensul modificării certificatului de funcționare emis de către AACR”.

Adițional, solicitarea concretă din partea aeroportului Brașov transmisă către ROMATSA, potrivit regiei, „nu a cuprins și documentația care să țină cont de datele economice reieșite din primele trei luni de activitate aeroportuară”.

În ceea ce privește evaluarea și certificarea aerodromurilor, această sarcină revine Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), iar durata procesului ar fi de 120 de zile.

Referitor la acest subiect, Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a confirmat pentru BoardingPass că RA Aeroportul Brașov a solicitat acesteia modificarea orarului operațional în certificatul de aerodrom, însă cererea este în curs de revizuire.

Astfel, în opinia sa, ROMATSA susține că „modificarea programului de funcționare al aeroportului din Brașov nu poate intra în vigoare la data de 1 noiembrie 2023”.

Totuși, aceasta susține că „poate asigura serviciile de trafic aerian în programul de funcționare extins, conform programului transmis de aeroportul Brașov”.

În același timp, aeroportul din Brașov transmite că, în urma întâlnirilor avute cu Poliția de Frontieră, Biroul Vamal de Frontieră, Postul de Poliție, SRI, compania care gestionează la sol zborurile și cea care alimentează avioanele, a fost convenit că „toți participanții vor căuta și vor avea soluții pentru procesarea curselor aeriene din programul extins de zbor, începând cu 3 noiembrie 2023, așa cum a fost comunicat către Dan Air”.

La întâlnirile organizate de aeroportul Brașov cu celelalte entități, care au avut loc la începutul lunii septembrie 2023, potrivit datelor BoardingPass, nu a participat ROMATSA.

Modificarea orarului în care pot fi operate zboruri pe aeroportul din Brașov de la începutul lunii noiembrie 2023 este critică, în condițiile în care Dan Air a fost informată că aeroportul va fi deschis și după ora 19:00.

Astfel, compania aeriană a planificat deja zboruri care vor ateriza/decola de la aeroportul Brașov după ora 19:00 începând cu data de 1 noiembrie 2023.

Însă, momentan, informațiile disponibile acum indică faptul că șansele ca pe aeroportul din Brașov să poată fi operate zboruri între 19:00 și 07:00 de la începutul lunii viitoare sunt extrem de mici.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
4 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Aeroportul din Brașov a fost tranzitat, de la deschidere, de 50 de mii de pasageri

Articolul următor

ACTUALIZAT Incendiu aeroport Luton: zborurile Wizz Air spre România afectate

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share